Croissant semlor

af Stinna

Croissant semlor er en chokoladecroissant forklædt som en fastelavnsbolle. Croissanten er fyldt med konditorcreme, remonce med chokolade og grofthakket mørk chokolade.

Opskrift på croissant semlor

Måske du allerede har hørt om en croissant fastelavnsbolle. Her får du mit bud på endnu en skøn fastelavnsbolle lavet af en chokoladecroissant, konditorcreme og chokoladeremonce. Herhjemme elsker vi fastelavnsboller og denne er ingen undtagelse.

Croissant semlor

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Vaniljecreme

  • 50 g sukker
  • 2 stk. æggeblommer
  • 1 stk. vaniljestang
  • 25 g majsstivelse
  • 2,5 dl sødmælk

Ekstra

  • 2 dl piskefløde

Chokoladeremonce

  • 70 g grofthakket mørk chokolade
  • 100 g marcipan
  • 50 g blødt smør

Pynt

  • Friske hindbær
  • Flormelis
  • hvid chokolade, smeltet

Sådan gør du

Vaniljecreme

  • Start med at piske sukker, æggeblommer, vaniljekorn og majsstivelse sammen.
  • I en gryde opvarmes mælken til lige inden kogepunktet.
  • Hæld langsomt mælken over i æggeblandingen mens du pisker.
  • Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden. Varm det op ved middelvarme og pisk til det tykner. Kom det i en skål og afkøl det helt i køleskabet.

Chokoladeremonce

  • I en skål mikses revet marcipan og smør sammen med en gaffel. Rør derefter grofthakket chokolade i.

Croissant semlor

  • Nu skal konditorcremen laves. Pisk fløden til let flødeskum. Vend det derefter med den afkølede creme og kom det i en sprøjtepose.
  • Fyld croissanterne med remonce, konditorcreme og friske hindbær. Pynt med smeltet hvid chokolade, flormelis og friske hindbær.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.