1,1K
Croissant semlor er en chokoladecroissant forklædt som en fastelavnsbolle. Croissanten er fyldt med konditorcreme, remonce med chokolade og grofthakket mørk chokolade.
Opskrift på croissant semlor
Måske du allerede har hørt om en croissant fastelavnsbolle. Her får du mit bud på endnu en skøn fastelavnsbolle lavet af en chokoladecroissant, konditorcreme og chokoladeremonce. Herhjemme elsker vi fastelavnsboller og denne er ingen undtagelse.
Croissant semlor
Antal: 6 stk.
Ingredienser
Vaniljecreme
- 50 g sukker
- 2 stk. æggeblommer
- 1 stk. vaniljestang
- 25 g majsstivelse
- 2,5 dl sødmælk
Ekstra
- 2 dl piskefløde
Chokoladeremonce
- 70 g grofthakket mørk chokolade
- 100 g marcipan
- 50 g blødt smør
Pynt
- Friske hindbær
- Flormelis
- hvid chokolade, smeltet
Sådan gør du
Vaniljecreme
- Start med at piske sukker, æggeblommer, vaniljekorn og majsstivelse sammen.
- I en gryde opvarmes mælken til lige inden kogepunktet.
- Hæld langsomt mælken over i æggeblandingen mens du pisker.
- Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden. Varm det op ved middelvarme og pisk til det tykner. Kom det i en skål og afkøl det helt i køleskabet.
Chokoladeremonce
- I en skål mikses revet marcipan og smør sammen med en gaffel. Rør derefter grofthakket chokolade i.
Croissant semlor
- Nu skal konditorcremen laves. Pisk fløden til let flødeskum. Vend det derefter med den afkølede creme og kom det i en sprøjtepose.
- Fyld croissanterne med remonce, konditorcreme og friske hindbær. Pynt med smeltet hvid chokolade, flormelis og friske hindbær.