Citronsnegle

af Stinna

Citronsnegle med marcipan, vanilje og en masse citron. Disse citronsnegle er en frisk udgave af klassiske kanelsnegle, hvor kanel er skiftet ud med revet citronskal. Det giver en skøn smag, som både er sød og en smule syrlig. 

Citronsnegle

Opskrift på citronsnegle med marcipan

Disse lækre, søde snegle minder om klassiske kanelsnegle. Men i denne opskrift er kanel skiftet ud med citron og marcipan. Det giver de lækreste snegle, som især passer perfekt til påske. Så hvis du også elsker kombinationen at citron, marcipan og vanilje – så må du prøve disse. Hvis du er meget vild med citron, så prøv at udskifte lidt af vandet i glasuren med citronsaft – det gør sneglene ekstra lækre.

Citronsnegle med marcipan

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid15 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Påske, Vegetarisk
Antal: 16 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 2 dl lunken sødmælk
  • 25 g gær
  • 500-550 g hvedemel (kom lidt i ad gangen, der er forskel på mel)
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 80 g sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g smør, blødt

Citronremonce

  • 150 g smør, blødt
  • 150 g marcipan, groftrevet
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. citron (kun skallen – fintrevet)

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Glasur

  • flormelis
  • vand
  • evt. gul frugtfarve

Sådan gør du

Dej

  • Start med at lune mælken, til den er lillefingervarm.
  • Kom mælk i en skål og tilsæt gær. Jeg bruger min røremaskine. Rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt nu sukker, salt, æg og kardemomme. Rør det sammen. Tilsæt hvedemel og ælt det sammen. Tilsæt så smør i mindre stykker. Ælt dejen til den er glat og smidig – den skal æltes godt sammen for det bedste resultat.
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1,5 time et lunt sted.

Citronremonce

  • Kom alle ingredienserne til fyldet i en skål. Rør det sammen med en gaffel.

Citronsnegle

  • Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn (over-og undervarme).
  • Når dejen er hævet, kommes en smule mel på køkkenbordet. Du må endelig ikke komme for meget mel på, så kan citronsneglene blive tørre. Vend dejen ud og rul den til en rektangel. Dejen skal rulles tyndt ud, men selvfølgelig ikke gå i stykker.
  • Påfør fyldet og fordel det med en dejskraber. Rul dejen sammen på den lange led og skær derefter stykker af 2-3 cm. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem nu efterhæve i 30 minutter med et fugtigt klæde over.
  • Pensl citronsneglene med sammenpisket æg.
  • Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter. Lad dem køle af på en rist og pynt dem med glasur. Glasuren laves af flormelis, vand og evt. gul frugtfarve. Velbekomme.

Noter

Tip: Prøv at udskifte lidt af vandet i glasuren med citronsaft. Det giver en skøn og frisk glasur.

Opskrifter til påske

Skal du have familien på besøg til påske? Så vil disse citronsnegle med garanti vække begejstring. Men ellers kan jeg også anbefale min påskekage med citron og marcipan eller min opskrift på citronmåne med marcipan og hvid chokolade.

Citronsnegle med marcipan
Citronsnegle med marcipan

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

4 Kommentarer

Ilse 30. marts 2022 - 09:05

Den skal helt sikkert prøves
Vil dog lige høre om man kan gøre sneglene klar til bagning, og så fryse nogle af dem rå, så man kan tage dem op senere og bage dem færdig?

Reply
Stinna 31. marts 2022 - 07:44

Dejligt at du vil prøve opskriften. Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Patricia 4. april 2022 - 19:01

Din opskrift taler seriøst lige ind i min graviditetscraving med citron … som jeg er sikker på også er der, når baby rent faktisk er kommet ud om nogle måneder. Heldigt at opskriften er landet allerede nu, så jeg kan nå at spise masser inden og sørge for at fryse nogle ned, til de dage hvor tiden ikke er til at lave dem, men lysten er til at spise dem. ;-)
Så – perfekt timing. Tak. <3

Reply
Stinna 7. april 2022 - 09:52

Hvor er det dejligt, at du får lyst til opskriften :-) Og god idé at fryse dem ned.

Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.