Citronmåne er en ægte klassiker, som de fleste kender. Den klassiske citronmåne kan være en anelse kedelig og derfor er der i denne hjemmelavede citronmåne tilsat marcipan og hvid chokolade – og den er alt andet end kedelig. Citronmånen er nemlig sød, syrlig, saftig og er en ægte luksusversion af den klassiske citronmåne.

Opskrift på citronmåne
Denne citronmåne minder mest om en mazarinkage i konsistensen. Den er kompakt, fugtig og på ingen måde som en tør sandkage. Kagen er toppet med syrlig glasur og pyntet med friske bær, revet citronskal og grofthakket hvid chokolade.
Den syrlige kage er perfekt hele året og hvis du også er vild med syrlige friske kager, så vil jeg klart anbefale dig at prøve denne. Kagen er ganske nem at bage og kan sagtens bages dagen før, den skal serveres. Den bliver faktisk kun bedre, hvis den står i køleskabet nogle timer inden servering. Der skal ikke bagepulver i kagen, da det ikke er en luftig kage – men mere kompakt og tung i konsistensen.
Citronmåne med marcipan og hvid chokolade
Ingredienser
Dej
- 200 g marcipan
- 200 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 200 g smør (alm. smør)
- 3 stk. æg
- 2 stk. citron (skal heraf)
- 1 stk. citron (saft)
- 120 g hvedemel
- 100 g hvid chokolade
Glasur
- 125 g flormelis
- 1 stk. citron (skal og saft)
Pynt
- grofthakket hvid chokolade
- blåbær og ribs
- revet citronskal
Sådan gør du
Dej
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over-og undervarme).
- Kom marcipan, sukker, vaniljesukker og citronskal i en skål. Ælt det godt sammen.
- Tilsæt det bløde smør i tern. Pisk det til en ensartet blanding med en håndmixer.
- Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk mellem hvert æg, så blandingen er lys og luftig.
- Tilsæt citronsaft og hvedemel. Vend det hele sammen (du skal ikke piske det længe sammen).
- Hak hvid chokolade groft og tilsæt til dejen. Vend det sammen.
- Kom bagepapir i en springform og hæld dejen deri. Bag kagen i cirka 35-40 minutter – tjek at kagen er færdig, ved at der ikke hænger dej ved. Kagen skal være fugtig, men der skal ikke hænge dej ved. Hold øje med kagen, der er stor forskel på ovne.
- Lad kagen køle helt af og fjern den derefter fra formen.
Glasur og pynt
- Rør ingredienserne til glasuren sammen. Hold gerne lidt igen med citronsaft, så din glasur ikke bliver for flydende.
- Pynt den afkølede kage med glasur og pynt med hvid chokolade, revet citronskal og friske bær.
- Sæt gerne kagen et par timer på køl inden servering – så er den bedst.
Den bedste citronmåne
De fleste forbinder nok citronmånen med Dancake. Har alle ikke smagt den? Men denne kage adskiller sig fra den klassiske citronmåne. Den er fyldt med smag og marcipanen giver den skønneste smag sammen med citronskal.
Frysning af citronkage
Hvis du vil fryse kagen, så vil jeg anbefale at fryse den inden du kommer glasur og pynt på.
Husk at bruge økologiske citroner i opskriften, da de ikke er overfladebehandlede.
Du kan også pynte kagen med fine påskeæg – så har du en nem og lækker påskekage.


Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.