Citronmåne med marcipan

af Stinna

Citronmåne med marcipan er den lækreste citronmåne, bagt med marcipan og godt med citron. Denne citronmåne er toppet med en syrlig citronglasur.

Opskrift på citronmåne med marcipan

Herhjemme elsker vi kager med citron. Men det gør vores familie også! Så da min søns onkel Michael fortalte, at han havde lyst til en ægte citronkage, så måtte jeg i gang. Opskriften blev denne citronmåne med virkelig god og kraftig smag af citron. Dommen var, at denne kage er utrolig lækker og meget langt fra den citronmåne, som købes i supermarkedet – og det tager jeg som den største kompliment.

Denne kage er kompakt, snasket, smagfuld og lækker. Den er ikke tør som en sandkage, men måske nærmere som en fugtig mazarinkage. Den er toppet med en syrlig citronglasur og er derfor perfekt til jer, som også elsker citron.

Citronmåne med marcipan

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 8 stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Redskaber

  • Springform (gerne 24 cm)

Ingredienser

  • 260 g blødt smør
  • 260 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g groftrevet marcipan
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 3 stk. citron (både fintrevet skræl og saft af 3 citroner – saft er cirka 1 dl presset saft)

Pynt

  • 100 g flormelis
  • 1 stk. citron (cirka saft af 1 citron)

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom smør, sukker, vaniljesukker og marcipan i en skål. Pisk det sammen med en håndmixer.
  • Tilføj 1 æg ad gangen og pisk mellem hvert æg.
  • Tilføj citronsaft og citronskræl. Pisk det hurtigt sammen.
  • Vend nu bagepulver og hvedemel i.
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir.
  • Bages midt i ovnen i cirka 35-45 minutter til den er gylden. Prik i den for at sikre, at kagen er gennembagt. I min ovn fik den 40 minutter og der var en smule væske på pinden, som jeg prikkede med. Men ikke kagedej.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål, til en passende konsistens. Fordel det på den afkølede kage og lad det stivne. Serveres herefter.

Notes

Kagen kan sagtens laves dagen før den skal serveres. Det bliver den nærmest kun bedre af. Så skal du have gæster, vil jeg anbefale dig at lave den dagen forinden og opbevare den i køleskabet. Jeg kom også glasur på dagen før, men dette kan du også gøre på dagen den serveres. Husk blot at pakke den godt ind, inden den kommes i køleskabet. 

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.