Citronkage med marcipan og hvid chokolade. Denne kage med citron er saftig, svampet og syrlig. Perfekt til dig, som elsker syrlige kager og smagen af citron.
Opskrift på citronkage
Herunder finder du opskriften på en syrlig citronkage. Kagen er bagt med citronsaft, citronskal, marcipan og hvid chokolade. Kagen toppes med syrlig citronglasur, som passer så skønt til kagen. Kagen er svampet og lidt snasket – og på ingen måde tør.
Citronkage
Redskaber
- Metalform på cirka 22 x 32 cm.
Ingredienser
- 200 g sukker
- 150 g smør (blødt)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4 stk. æg
- 2 stk. citron (skal og saft heraf)
- 150 g marcipan, groftrevet
- 1 tsk. bagepulver
- 150 g hvedemel
- 1 drys salt
- 100 g grofthakket hvid chokolade
Citronglasur
- 5 spsk. citronsaft
- 150 g flormelis (cirka, kom lidt i ad gangen)
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
Citronkage
- Start med at piske sukker, smør og vaniljesukker sammen med en håndmixer.
- Tilsæt derefter ét æg ad gangen mens du pisker.
- Tilsæt derefter citronsaft og citronskal.
- I en skål blandes bagepulver, hvedemel og salt. Tilsæt det til skålen og vend det sammen.
- Tilsæt derefter marcipan og hvid chokolade. Vend det sammen.
- Fordel kagen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Jeg bruger en metalform.
- Bages midt i ovnen i cirka 20-22 minutter. Prik i kagen – der skal ikke hænge dej ved, men den må endelig ikke få for længe i ovnen. Lad den køle helt af og lav derefter glasur. Fordel glasuren over kagen og lad det størkne.
Noter
Opskrifter med citron
Elsker du også citron? Jeg er helt vild med kombinationen af det søde og syrlige i kager. Især hvis citron kombineres med marcipan og hvid chokolade – og måske lidt vanilje også. Lyder det også som noget for dig? Så prøv også min opskrift på citron brownie eller citronpandekager.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.