Chokolademuffins

af Stinna

Klassiske chokolademuffins som er svampede, luftige og med sprød overflade – lige som de skal være! Disse chokolademuffins er nemme at bage og smager skønt. Kan toppes med glasur eller frostning.

Chokolademuffins

Klassiske chokolademuffins som er bløde, svampede og med lidt sprød skorpe. Disse chokolademuffins kan spises som de er, eller kan toppes med glasur eller frosting.
Forb. tid15 min
Tilb. tid22 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 50 g kakao
  • 1 tsk. groft salt
  • 1/2 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 50 g brun farin

Resten

  • 3 stk. æg
  • 200 g sukker

Våde ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g mælkechokolade
  • 2,5 dl kærnemælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Start med at smelte smør og sæt det til side, så det kan afkøle helt.
  • Pisk sukker og æg med en håndmixer, til det er lyst og luftigt.
  • Bland det afkølede smør og kærmemælk i æggeblandigngen.
  • I en skål blandes mel, kakao, brun farin, bagepulver, vaniljesukker, natron og samt sammen.
  • Sigt de tørre ingredienser ned i de våde ingredienser.
  • Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
  • Fordel dejen i 16-18 muffinsforme af enten silikone eller papir. Hvis du bruger papirsforme, vil jeg anbefale at sætte dem ned i en metalform. Ellers kan du risikere, at de flader ud.
  • Bag dine muffins midt i ovnen ved 200 grader alm ovn i cirka 19-22 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad chokolademuffins køle helt af på en rist.

Frysning af chokolademuffins

Disse chokolademuffins kan sagtens fryses. Frys dem blot ned i fryseposer og tø dem op på køkkenbordet.

Kager med chokolade

Elsker du også chokolade? Så er min allerbedste brownie sikkert også noget for dig. Ellers kan jeg også anbefale disse lækre chokoladeboller.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy