3,8K
Klassiske chokolademuffins som er svampede, luftige og med sprød overflade – lige som de skal være! Disse chokolademuffins er nemme at bage og smager skønt. Kan toppes med glasur eller frostning.
Chokolademuffins
Klassiske chokolademuffins som er bløde, svampede og med lidt sprød skorpe. Disse chokolademuffins kan spises som de er, eller kan toppes med glasur eller frosting.
Ingredienser
Tørre ingredienser
- 50 g kakao
- 1 tsk. groft salt
- 1/2 tsk. natron
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 250 g hvedemel
- 50 g brun farin
Resten
- 3 stk. æg
- 200 g sukker
Våde ingredienser
- 100 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 50 g mælkechokolade
- 2,5 dl kærnemælk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Start med at smelte smør og sæt det til side, så det kan afkøle helt.
- Pisk sukker og æg med en håndmixer, til det er lyst og luftigt.
- Bland det afkølede smør og kærmemælk i æggeblandigngen.
- I en skål blandes mel, kakao, brun farin, bagepulver, vaniljesukker, natron og samt sammen.
- Sigt de tørre ingredienser ned i de våde ingredienser.
- Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
- Fordel dejen i 16-18 muffinsforme af enten silikone eller papir. Hvis du bruger papirsforme, vil jeg anbefale at sætte dem ned i en metalform. Ellers kan du risikere, at de flader ud.
- Bag dine muffins midt i ovnen ved 200 grader alm ovn i cirka 19-22 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
- Lad chokolademuffins køle helt af på en rist.
Frysning af chokolademuffins
Disse chokolademuffins kan sagtens fryses. Frys dem blot ned i fryseposer og tø dem op på køkkenbordet.
Kager med chokolade
Elsker du også chokolade? Så er min allerbedste brownie sikkert også noget for dig. Ellers kan jeg også anbefale disse lækre chokoladeboller.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.