Klassiske chokolademuffins som er svampede, luftige og med sprød overflade – lige som de skal være! Disse chokolademuffins er nemme at bage og smager skønt. Kan toppes med glasur eller frostning.
Klassiske chokolademuffins som er bløde, svampede og med lidt sprød skorpe. Disse chokolademuffins kan spises som de er, eller kan toppes med glasur eller frosting.
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid22 minuttermin
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Author: Stinna
5 fra 1 stemme
Ingredienser
Tørre ingredienser
50gkakao
1tsk.groft salt
1/2tsk.natron
2tsk.bagepulver
1tsk.vaniljesukker
250ghvedemel
50gbrun farin
Resten
3stk.æg
200gsukker
Våde ingredienser
100gsmør
100gmørk chokolade
50gmælkechokolade
2,5dlkærnemælk
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Start med at smelte smør og sæt det til side, så det kan afkøle helt.
Pisk sukker og æg med en håndmixer, til det er lyst og luftigt.
Bland det afkølede smør og kærmemælk i æggeblandigngen.
I en skål blandes mel, kakao, brun farin, bagepulver, vaniljesukker, natron og samt sammen.
Sigt de tørre ingredienser ned i de våde ingredienser.
Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
Fordel dejen i 16-18 muffinsforme af enten silikone eller papir. Hvis du bruger papirsforme, vil jeg anbefale at sætte dem ned i en metalform. Ellers kan du risikere, at de flader ud.
Bag dine muffins midt i ovnen ved 200 grader alm ovn i cirka 19-22 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
Lad chokolademuffins køle helt af på en rist.
Frysning af chokolademuffins
Disse chokolademuffins kan sagtens fryses. Frys dem blot ned i fryseposer og tø dem op på køkkenbordet.
Kager med chokolade
Elsker du også chokolade? Så er min allerbedste brownie sikkert også noget for dig. Ellers kan jeg også anbefale disse lækre chokoladeboller.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.