Chokoladekage med glasur er en ægte kageklassiker. Den er virkelig nem at bage og smager samtidigt helt fantastisk. Chokoladekage har ofte ry for at være tør og kedelig – men ikke denne opskrift. Denne chokoladekage er svampet smagfuld – og på ingen måde tør.
Opskrift på nem chokoladekage
Kombinationen af smeltet smør, kogende vand og lidt mælk gør, at denne chokoladekage er helt svampet, blød og ikke tør. Du skal ikke bruge ægte chokolade i denne kage – kakao er nok til, at du får den lækreste smag.
Kagedejen er meget tynd og det er meningen. Du skal blot bruge en stor skål og et piskeris/dejskraber til denne opskrift. Du må nemlig endelig ikke røre for meget i dejen, så jeg undlod at bruge håndmixer.
Jeg bager kagen i 30 minutter. Det er nemlig virkelig vigtigt, at kagen ikke bages for længe. Prik i den med et lille grillspyd. Der må ikke hænge kagedej ved, men kagen skal ud, inden den bliver tør.
Chokoladekage
Ingredienser
- 400 g sukker
- 200 g hvedemel
- 70 g kakao
- 2 spsk. vaniljesukker
- 1 ,5 tsk. bagepulver
- 1,5 tsk. natron
- 1/2 tsk. salt
- 200 g smeltet smør
- 1 dl mælk
- 3 stk. æg
- 2 dl kogende vand
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn – det vil sige over-og undervarme)
- Kom bagepapir i en springform ( Form – cirka 22 x 32 cm).
- I en skål røres hvedemel, kakao, bagepulver, natron og salt sammen. Tilføj sukker og rør det sammen.
- Tilføj nu æg, mælk, smeltet smør (let afkølet) og vaniljesukker.
- Rør det hurtigt rundt, til der ikke er klumper.
- Tilføj nu kogende vand direkte i kagedejen. Rør det godt sammen, til dejen har en tynd, ensartet konsistens.
- Hæld dejen i springformen. Bag den midt i ovnen i 30-35 minutter. Der er forskel på ovne, så hold øje med den.
- Lad kagen køle helt af. Top kagen med glasur.