Burgerboller

af Stinna

Burgerboller er ganske nemme at lave og er helt perfekte til hjemmelavede burgere. Dette er min bedste opskrift på klassiske burgerboller, som er lette, luftige og smager skønt.

Burgerboller

Opskrift på burgerboller

Disse burgerboller er lette og luftige. Derudover er de slet ikke svære at bage. Så hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavede burger boller før, så kan jeg kun anbefale det. Jeg drysser dem med sesamfrø, men dette kan sagtens undværes. Dejen er en anelse klistret når den laves, men dette er meningen. Så undgår du, at bollerne bliver tørre og for kompakte.

Burgerboller

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid13 minutter
Hævetid2 timer
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 16 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl sødmælk
  • 75 g smør
  • 2 stk. æg
  • 1 spsk. sukker
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk. salt

Pensling

  • 1 stk. æg, sammenpisket
  • 2 spsk. sødmælk
  • sesamfrø

Sådan gør du

  • Start med at lune mælk. Kom smør deri og lad det smelte. Lad det køle af, til det er lillefinger-lunt.
  • Opløs gær i mælken. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i 8-10 minutter ved lav hastighed.
  • Lad dejen hæve 1 time et lunt sted. Kom et fugtigt klæde over.
  • Kom lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet og del dejen i 16 dele. Tril til boller og stram dem gerne op. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk bollerne flade, så de er cirka 8 cm i diameter.
  • Kom en frysepose og et fugtigt viskestykke over. Lad bollerne hæve 1 time.
  • Efter 30 minutter tændes ovnen på 220 grader (over-og undervarme). Sæt et ildfast fad nederst i bunden, hvor du kommer vand i. 
  • Pensl burgerbollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne i 5 minutter med damp. Fjern det ildfaste fad og bag nu bollerne i cirka 8 minutter (så de får 13 minutter i alt). Hold øje med dem, der er forskel på ovne. 
  • Lad burgerbollerne køle af og spis dem med dit yndlingsfyld. 

Prøv også gerne min opskrift på hjemmelavede briocheboller – hvor der er endnu mere smør i.

Burgerboller

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.