Brunkager med kanel, nelliker, mandler og sukat. Denne opskrift på de klassiske brunkager er både nem at lave og smager helt fantastisk.
Opskrift på brunkager
Herunder får I min opskrift på klassiske, krydrede brunkager. I min familie skal brunkager være meget krydrede og indeholde både mandler og sukat. Faktisk bager vi altid efter min farfars opskrift, men jeg har i denne udgave forsøgt at lave en variant, der minder meget om min farfars. De er nemlig sprøde, søde, krydrede og utrolig lækre.
Opskriften rækker til cirka 3-4 ruller, hvor der skæres cirka 30 småkager i hver. Alt efter tykkelse og størrelse på rullerne.
Ret: Bagværk
Køkken: Jul
Antal: 100stk.
Forfatter: Stinna
Ingredienser
625ghvedemel
375gsmør
250gbrun farin
125glys sirup
30gkanel
30gnelliker
2tsk.potaske (røres op i 2 tsk. koldt vand)
250gmandler, grofthakkede
200gsukat, grofthakket
Sådan gør du
Start med at smelte smør, farin og sirup i en gryde – men det må ikke koge.
Hak mandler og sukat groft.
Tag gryden af blusset og lad det køle en smule af. Tilføj potaske (rørt op i koldt vand). Rør det grundigt sammen.
Tilføj krydderierne, grofthakkede mandler og sukat. Rør det sammen.
Når blandingen er lunken, tilsættes hvedemel. Rør det sammen.
Fordel dejen på 3 (eller 4) stykker bagepapir som 'pølser'. De må ikke være for tykke. Rul bagepapiret om pølserne og kom det i køleskabet natten over.
Dagen efter tændes ovnen på 160 grader almindelig ovn.
Skær dejen i tynde skiver og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bages i cirka 12 minutter, alt efter hvor tykke brunkagerne skæres. De er færdige, når mandlerne bliver lysebrune.
Lad brunkagerne køle af på en bagerist. Når de er helt kolde, kommes de i en helt tæt kagedåse.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.