1,2K
Brunkager med kanel, nelliker, mandler og sukat. Denne opskrift på de klassiske brunkager er både nem at lave og smager helt fantastisk.
Opskrift på brunkager
Herunder får I min opskrift på klassiske, krydrede brunkager. I min familie skal brunkager være meget krydrede og indeholde både mandler og sukat. Faktisk bager vi altid efter min farfars opskrift, men jeg har i denne udgave forsøgt at lave en variant, der minder meget om min farfars. De er nemlig sprøde, søde, krydrede og utrolig lækre.
Brunkager
Opskriften rækker til cirka 3-4 ruller, hvor der skæres cirka 30 småkager i hver. Alt efter tykkelse og størrelse på rullerne.
Antal: 100 stk.
Ingredienser
- 625 g hvedemel
- 375 g smør
- 250 g brun farin
- 125 g lys sirup
- 30 g kanel
- 30 g nelliker
- 2 tsk. potaske (røres op i 2 tsk. koldt vand)
- 250 g mandler, grofthakkede
- 200 g sukat, grofthakket
Sådan gør du
- Start med at smelte smør, farin og sirup i en gryde – men det må ikke koge.
- Hak mandler og sukat groft.
- Tag gryden af blusset og lad det køle en smule af. Tilføj potaske (rørt op i koldt vand). Rør det grundigt sammen.
- Tilføj krydderierne, grofthakkede mandler og sukat. Rør det sammen.
- Når blandingen er lunken, tilsættes hvedemel. Rør det sammen.
- Fordel dejen på 3 (eller 4) stykker bagepapir som 'pølser'. De må ikke være for tykke. Rul bagepapiret om pølserne og kom det i køleskabet natten over.
- Dagen efter tændes ovnen på 160 grader almindelig ovn.
- Skær dejen i tynde skiver og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bages i cirka 12 minutter, alt efter hvor tykke brunkagerne skæres. De er færdige, når mandlerne bliver lysebrune.
- Lad brunkagerne køle af på en bagerist. Når de er helt kolde, kommes de i en helt tæt kagedåse.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.