Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Brunkager

af Stinna

Brunkager med kanel, nelliker, mandler og sukat. Denne opskrift på de klassiske brunkager er både nem at lave og smager helt fantastisk.

Opskrift på brunkager

Herunder får I min opskrift på klassiske, krydrede brunkager. I min familie skal brunkager være meget krydrede og indeholde både mandler og sukat. Faktisk bager vi altid efter min farfars opskrift, men jeg har i denne udgave forsøgt at lave en variant, der minder meget om min farfars. De er nemlig sprøde, søde, krydrede og utrolig lækre.

Brunkager

Opskriften rækker til cirka 3-4 ruller, hvor der skæres cirka 30 småkager i hver. Alt efter tykkelse og størrelse på rullerne.
Ret: Bagværk
Køkken: Jul
Antal: 100 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 625 g hvedemel
  • 375 g smør
  • 250 g brun farin
  • 125 g lys sirup
  • 30 g kanel
  • 30 g nelliker
  • 2 tsk. potaske (røres op i 2 tsk. koldt vand)
  • 250 g mandler, grofthakkede
  • 200 g sukat, grofthakket

Sådan gør du

  • Start med at smelte smør, farin og sirup i en gryde – men det må ikke koge.
  • Hak mandler og sukat groft.
  • Tag gryden af blusset og lad det køle en smule af. Tilføj potaske (rørt op i koldt vand). Rør det grundigt sammen.
  • Tilføj krydderierne, grofthakkede mandler og sukat. Rør det sammen.
  • Når blandingen er lunken, tilsættes hvedemel. Rør det sammen.
  • Fordel dejen på 3 (eller 4) stykker bagepapir som 'pølser'. De må ikke være for tykke. Rul bagepapiret om pølserne og kom det i køleskabet natten over.
  • Dagen efter tændes ovnen på 160 grader almindelig ovn.
  • Skær dejen i tynde skiver og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bages i cirka 12 minutter, alt efter hvor tykke brunkagerne skæres. De er færdige, når mandlerne bliver lysebrune.
  • Lad brunkagerne køle af på en bagerist. Når de er helt kolde, kommes de i en helt tæt kagedåse.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy