Brunkager

af Stinna

Brunkager med kanel, nelliker, mandler og sukat. Denne opskrift på de klassiske brunkager er både nem at lave og smager helt fantastisk.

Opskrift på brunkager

Herunder får I min opskrift på klassiske, krydrede brunkager. I min familie skal brunkager være meget krydrede og indeholde både mandler og sukat. Faktisk bager vi altid efter min farfars opskrift, men jeg har i denne udgave forsøgt at lave en variant, der minder meget om min farfars. De er nemlig sprøde, søde, krydrede og utrolig lækre.

Brunkager

Opskriften rækker til cirka 3-4 ruller, hvor der skæres cirka 30 småkager i hver. Alt efter tykkelse og størrelse på rullerne.
Ret: Bagværk
Køkken: Jul
Antal: 100 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 625 g hvedemel
  • 375 g smør
  • 250 g brun farin
  • 125 g lys sirup
  • 30 g kanel
  • 30 g nelliker
  • 2 tsk. potaske (røres op i 2 tsk. koldt vand)
  • 250 g mandler, grofthakkede
  • 200 g sukat, grofthakket

Sådan gør du

  • Start med at smelte smør, farin og sirup i en gryde – men det må ikke koge.
  • Hak mandler og sukat groft.
  • Tag gryden af blusset og lad det køle en smule af. Tilføj potaske (rørt op i koldt vand). Rør det grundigt sammen.
  • Tilføj krydderierne, grofthakkede mandler og sukat. Rør det sammen.
  • Når blandingen er lunken, tilsættes hvedemel. Rør det sammen.
  • Fordel dejen på 3 (eller 4) stykker bagepapir som 'pølser'. De må ikke være for tykke. Rul bagepapiret om pølserne og kom det i køleskabet natten over.
  • Dagen efter tændes ovnen på 160 grader almindelig ovn.
  • Skær dejen i tynde skiver og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bages i cirka 12 minutter, alt efter hvor tykke brunkagerne skæres. De er færdige, når mandlerne bliver lysebrune.
  • Lad brunkagerne køle af på en bagerist. Når de er helt kolde, kommes de i en helt tæt kagedåse.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.