Brombærkage med marcipan, hvid chokolade og citron. Denne kage med brombær smager helt fantastisk og er samtidigt virkelig nem at lave.
Opskrift på brombærkage
Brombærbuskene bugner med friske, syrlige brombær. De syrlige bær er perfekte i denne kage, hvor de får selskab af sød marcipan, hvid chokolade og citronskal. Brombærkagen er ganske nem at bage og smager helt fantastisk.
Kagen er lidt tung, snasket og fyldt med smag. Da der er forskel på ovne, vil jeg anbefale at holde godt øje med kagen mens den bager. Herhjemme er vi vilde med fugtige kager og derfor blev kagen taget ud i det øjeblik, hvor der netop ikke sad kagedej fast på gaflen.
Spis brombærkagen som den er, eller server den med en klat creme fraiche til.
Brombærkage
Redskaber
- Form – 22 cm springform.
Ingredienser
- 200 g friske brombær
- 125 g blødt smør
- 200 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3 stk. æg
- 100 g groftrevet marcipan
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 drys salt
- 1-2 tsk. revet citronskal
- 100 g hvid chokolade, grofthakket
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- I en skål piskes smør, sukker og vaniljesukker. Pisk gerne i cirka 5 minutter.
- Tilføj 1 æg ad gangen.
- Tilsæt derefter de øvrige ingredienser(pånær brombær) og vend det godt sammen.
- Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir.
- Hæld brombær over og tryk dem forsigtigt ned i dejen.
- Bages midt i ovnen i 35-45 minutter. Prik til kagen undervejs. Der må ikke hænge dej ved – men kagen må endelig heller ikke få for længe i ovnen. Der er forskel på ovne, så hold øje med den.
- Lad den køle helt af (gerne i køleskabet), inden den spises. Velbekomme.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
4 Kommentarer
Fantastisk kage
Tusind tak skal du have :-)
Virkelig lækker kage. Især med citronskallen i.
Tusind tak :-)