Boller med hytteost

af Stinna

Boller med hytteost og havregryn. Disse boller er bagt med hytteost, som giver en virkelig god konsistens til bollerne. Hytteosten kan ikke smages, men gør at bollerne mætter ekstra godt og er derfor perfekte til madpakken.

Boller med hytteost

Opskrift på boller med hytteost

Hytteost er ikke en klassisk ingrediens i boller, men boller med hytteost er virkelig lækre. Hytteost bidrager med ekstra mæthed til bollerne og de er derfor ganske velegnede som madpakkeboller. Bollerne er bagt med havregryn, som giver en skøn smag.

Boller med hytteost

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 11 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 4 stemmer

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 200 g hytteost
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 200 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Topping

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • havregryn

Sådan gør du

  • Start med at opløse gær i vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt hytteost, olivenolie og salt. Rør det sammen.
  • Tilsæt nu havregryn og mel. Lad dejen ælte i cirka 10 minutter, til den virker sammenhængende. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time med et fugtigt klæde over.
  • Efter hævning skal bollerne formes. Dyp dine hænder i vand og tag en klump dej – dejen er klistret og skal ikke trilles til boller. Dejen skal blot hurtigt formes med våde hænder og placeres på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve 30 min et lunt sted med et fugtigt klæde eller et stykke plastik over.
  • Efter 15 minutter tændes ovnen på 225 grader alm. ovn. Lad den bageplade være i ovnen.
  • Efter hævning skal bollerne pensles med sammenpisket æg og drysses med havregryn.
  • Træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade. Bag bollerne midt i ovnen i cirka 18-20 minutter. De skal være gyldne og lyde hule, når du banker under bunden.
  • Lad bollerne køle af. Velbekomme.

Grove boller

Grovboller er perfekte til madpakken, men de kan selvfølgelig også nydes på morgenbordet eller til eftermiddagskaffen. Opskriften giver cirka 10-11 boller, alt efter hvor store du laver dem. Du kan sagtens fryse disse boller ned. Jeg vil anbefale at du fryser dem ned, mens de stadig er lune.

Boller med hytteost

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

4 Kommentarer

Martin 19. maj 2023 - 08:04

5 stars
De her boller egner sig virkelig godt til koldhævning, sænkede bare gærmængden til 15 gram og formede dem på samme måde som opskriften om morgenen og lod dem hæve på bagepladen mens ovnen varmede op.

De var heeeelt fantastiske og blev endnu mere bedre end da de var lavet samme dag

Reply
Stinna 19. maj 2023 - 11:26

Hvor dejligt! Det må jeg prøve :-)

Reply
Erika 8. september 2023 - 14:08

Så gode ! Jeg valgt at komme kardemomme, kanel og honning til sidst i dejen, det smager så godt og de så luftige ❤️ tak

Reply
Stinna 15. september 2023 - 09:31

Det lyder som en skøn udgave :-) Tak!

Reply
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.