Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Boller med hytteost

af Stinna

Boller med hytteost og havregryn. Disse boller er bagt med hytteost, som giver en virkelig god konsistens til bollerne. Hytteosten kan ikke smages, men gør at bollerne mætter ekstra godt og er derfor perfekte til madpakken.

Boller med hytteost

Opskrift på boller med hytteost

Hytteost er ikke en klassisk ingrediens i boller, men boller med hytteost er virkelig lækre. Hytteost bidrager med ekstra mæthed til bollerne og de er derfor ganske velegnede som madpakkeboller. Bollerne er bagt med havregryn, som giver en skøn smag.

Boller med hytteost

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t 30 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 11 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 200 g hytteost
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 200 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Topping

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • havregryn

Sådan gør du

  • Start med at opløse gær i vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt hytteost, olivenolie og salt. Rør det sammen.
  • Tilsæt nu havregryn og mel. Lad dejen ælte i cirka 10 minutter, til den virker sammenhængende. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time med et fugtigt klæde over.
  • Efter hævning skal bollerne formes. Dyp dine hænder i vand og tag en klump dej – dejen er klistret og skal ikke trilles til boller. Dejen skal blot hurtigt formes med våde hænder og placeres på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve 30 min et lunt sted med et fugtigt klæde eller et stykke plastik over.
  • Efter 15 minutter tændes ovnen på 225 grader alm. ovn. Lad den bageplade være i ovnen.
  • Efter hævning skal bollerne pensles med sammenpisket æg og drysses med havregryn.
  • Træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade. Bag bollerne midt i ovnen i cirka 18-20 minutter. De skal være gyldne og lyde hule, når du banker under bunden.
  • Lad bollerne køle af. Velbekomme.

Grove boller

Grovboller er perfekte til madpakken, men de kan selvfølgelig også nydes på morgenbordet eller til eftermiddagskaffen. Opskriften giver cirka 10-11 boller, alt efter hvor store du laver dem. Du kan sagtens fryse disse boller ned. Jeg vil anbefale at du fryser dem ned, mens de stadig er lune.

Boller med hytteost

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy