435
Bønnemuffins er lækre, søde muffins med sorte bønner og andre lækre ingredienser. De er perfekte til madpakken eller den lille sult.
Opskrift på bønnemuffins
Navnet bønnemuffins kan måske få nogle til at rynke på næsen. Men disse muffins med bønner smager virkelig godt! De er lavet med sorte bønner, dadler, mandler, chokolade og smør. De er kompakte, mættende og smagfulde. Så hvis du savner en lidt sundere kage til madpakken, er denne måske noget for dig. Herhjemme spiser hele familien dem med glæde.
Bønnemuffins
Antal: 10 stk.
Ingredienser
- 3 stk. æg
- 1 dåse sorte bønner, cirka 240 g korte bønner
- 4 spsk. kakao
- 10 stk. dadler, uden sten
- 1 drys salt
- 1 tsk. bagepulver
- 40 g smør, smeltet
- 1 stk. appelsin (skallen herfra, fintrevet)
- 100 g. chokolade, grofthakket
- 100 g mandler
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader (over-og undervarme).
- Kom æg og bønner i en foodprocessor. Blend det godt sammen.
- Tilsæt dadler og mandler. Blend det igen godt sammen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær chokolade. Blend til en nogenlunde ensartet masse.
- Rør 2/3 af chokoladen i dejen. Vend det rundt.
- Kom dejen i muffinsforme – helst nogle af silikone. Drys med det hakkede chokolade.
- Bages i cirka 20 minutter. Hold øje med dem, de må ikke få for længe i ovnen. Så risikerer du, at de bliver tørre.
- Lad dem køle af og opbevares herefter i køleskabet.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.