Bønnemuffins

af Stinna

Bønnemuffins er lækre, søde muffins med sorte bønner og andre lækre ingredienser. De er perfekte til madpakken eller den lille sult.

Opskrift på bønnemuffins

Navnet bønnemuffins kan måske få nogle til at rynke på næsen. Men disse muffins med bønner smager virkelig godt! De er lavet med sorte bønner, dadler, mandler, chokolade og smør. De er kompakte, mættende og smagfulde. Så hvis du savner en lidt sundere kage til madpakken, er denne måske noget for dig. Herhjemme spiser hele familien dem med glæde.

Bønnemuffins

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid17 minutter
Ret: Bagværk, madpakke
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 3 stk. æg
  • 1 dåse sorte bønner, cirka 240 g korte bønner
  • 4 spsk. kakao
  • 10 stk. dadler, uden sten
  • 1 drys salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 40 g smør, smeltet
  • 1 stk. appelsin (skallen herfra, fintrevet)
  • 100 g. chokolade, grofthakket
  • 100 g mandler

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader (over-og undervarme).
  • Kom æg og bønner i en foodprocessor. Blend det godt sammen.
  • Tilsæt dadler og mandler. Blend det igen godt sammen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær chokolade. Blend til en nogenlunde ensartet masse.
  • Rør 2/3 af chokoladen i dejen. Vend det rundt.
  • Kom dejen i muffinsforme – helst nogle af silikone. Drys med det hakkede chokolade.
  • Bages i cirka 20 minutter. Hold øje med dem, de må ikke få for længe i ovnen. Så risikerer du, at de bliver tørre.
  • Lad dem køle af og opbevares herefter i køleskabet.


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.