Blondie er en lys udgave af den klassiske brownie. I den lyse brownie er der brugt hvid chokolade og i denne version har jeg også tilsat friske hindbær og hakkede mandler. Kagen er kompakt, konfektagtig og helt perfekt i konsistensen.
Opskrift på blondie med hindbær
En blondie skal være konfektagtig og saftig i konsistensen. Derfor er det også vigtigt, at den ikke bages for længe i ovnen. Derfor skal du heller ikke bage kagen til den er helt tør, for så ender du med en tør og kedelig kage. Husk at kagen skal på køl, inden den er klar til servering. Så bliver den fast og karamelagtig i konsistensen.
Blondie med hindbær
Ingredienser
- 150 g smør (alm. saltet smør)
- 200 g hvid chokolade
- 150 g sukker
- 175 g hvedemel
- 3 stk. æg
- 100 g hakket hvid chokolade
- 1 drys salt
- 75 g mandler
- 125 g friske hindbær
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smør i en gryde.
- Hak 200 g hvid chokolade. Tag gryden af blusset og tilsæt hvid chokolade.
- Kom sukker, vaniljesukker og æg i en skål. Pisk med en håndmixer, til det er luftigt.
- Vend nu chokoladeblandingen i æggeblandingen med en dejskraber.
- Sigt hvedemel i sammen med 1 drys salt. Vend det forsigtigt rundt.
- Hak mandler groft og vend dem i dejen sammen med grofthakket hvid chokolade.
- Fordel i en form beklædt med bagepapir (18 x 30 cm cirka – kagen skal være 2-3 cm høj).
- Fordel de friske hindbær og tryk dem ned i dejen med en gaffel.
- Bag kagen ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter. Hold øje med den. Den må ikke være flydende, men må heller ikke blive helt gennembagt. Der skal hænge en smule ved, når du prikker i den. Dæk kagen med stanniol, hvis den bliver for mørk.
- Lad kagen køle af og sæt den i køleskabet til næste dag – dem skal gerne stå cirka 6 timer på køl. Nydes kold. Velbekomme.
Hindbærkage
Denne blondie er med friske hindbær og mandler. Hvis du vil servere kagen som en dessert, vil jeg anbefale at du serverer den med en god kugle vaniljeis til. Den hvide brownie kan dog også sagtens spises som den er, med en god kop kaffe til.
Kagen skal bages tilpas nok til, at den ikke er flydende. Men samtidigt må du endelig ikke bage den for længe, da den så ikke er som en brownie i konsistensen. Prik derfor gerne i kagen undervejs. Den må ikke være flydende, men der må gerne være lidt klistret på pinden når du har prikket i kagen. Husk at det er forskel på ovne. Kagen er færdig når den er gylden på overfladen og der kun er en smule der hænger ved. Kom gerne et stykke stanniol på toppen under den sidste del af bagningen.
Kan kagen bages på forhånd?
Ja det kan den. Faktisk bliver den kun bedre, hvis du bager den dagen før. Den har nemlig godt af, at stå i køleskabet inden servering.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
16 Kommentarer
Kære Stinna,
Kan kagen fryses? :-)
Bedste hilsner Anne Sofie
Hej, jeg har desværre ikke forsøgt at fryse den :-) Men mon ikke?
Hej Stinna
Du har glemt at angive mængden af vaniljesukker :-)
Hej. Du har da helt ret! 2 tsk. plejer jeg at bruge :-)
kan man bruge frosne bær? hvis man f.eks sier lidt overskydende væske fra?
Det har jeg desværre ikke forsøgt i denne opskrift :-)
Det har jeg og det bliver så lækkert. Jeg kom dog kun 100g i, da jeg synes de holder mere væske end friske :)
Hvor dejligt! Tak :-)
Skal den hvide chokolade smeltes sammen med smørret?
Hej. Ja når smørret er smeltet, skal du tage gryden af blusset og tilsætte chokoladen. Så smelter den i det varme smør :-)
Super god opskrift – og dermed kage
Jeg har brugt frosne hindbær i opskriften, og det fungerede uden problemer!
Tak for tip – dejligt at opskriften kan bruges :-)
Har tænkt mig at bruge den til snack ordningen i min klasse (hver fredag er der nogle der tager snack med) Håber den bliver god. Men hvor meget vaniljesukker skal jeg bruge til 24 personer???
Hej :-) tænker du at lave dobbelt eller tredobbelt portion?
Hej,
Kan man gøre kagen glutenfri ved brug af f.eks. mandelmel? :)
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt i denne opskrift :-)