Blondie med hindbær

af Stinna

Blondie er en lys udgave af den klassiske brownie. I den lyse brownie er der brugt hvid chokolade og i denne version har jeg også tilsat friske hindbær og hakkede mandler. Kagen er kompakt, konfektagtig og helt perfekt i konsistensen.

Opskrift på blondie med hindbær

En blondie skal være konfektagtig og saftig i konsistensen. Derfor er det også vigtigt, at den ikke bages for længe i ovnen. Derfor skal du heller ikke bage kagen til den er helt tør, for så ender du med en tør og kedelig kage. Husk at kagen skal på køl, inden den er klar til servering. Så bliver den fast og karamelagtig i konsistensen.

Blondie med hindbær

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 150 g smør (alm. saltet smør)
  • 200 g hvid chokolade
  • 150 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 3 stk. æg
  • 100 g hakket hvid chokolade
  • 1 drys salt
  • 75 g mandler
  • 125 g friske hindbær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Hak 200 g hvid chokolade. Tag gryden af blusset og tilsæt hvid chokolade.
  • Kom sukker, vaniljesukker og æg i en skål. Pisk med en håndmixer, til det er luftigt.
  • Vend nu chokoladeblandingen i æggeblandingen med en dejskraber.
  • Sigt hvedemel i sammen med 1 drys salt. Vend det forsigtigt rundt.
  • Hak mandler groft og vend dem i dejen sammen med grofthakket hvid chokolade.
  • Fordel i en form beklædt med bagepapir (18 x 30 cm cirka – kagen skal være 2-3 cm høj).
  • Fordel de friske hindbær og tryk dem ned i dejen med en gaffel.
  • Bag kagen ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter. Hold øje med den. Den må ikke være flydende, men må heller ikke blive helt gennembagt. Der skal hænge en smule ved, når du prikker i den. Dæk kagen med stanniol, hvis den bliver for mørk.
  • Lad kagen køle af og sæt den i køleskabet til næste dag – dem skal gerne stå cirka 6 timer på køl. Nydes kold. Velbekomme.

Hindbærkage

Denne blondie er med friske hindbær og mandler. Hvis du vil servere kagen som en dessert, vil jeg anbefale at du serverer den med en god kugle vaniljeis til. Den hvide brownie kan dog også sagtens spises som den er, med en god kop kaffe til.

Kagen skal bages tilpas nok til, at den ikke er flydende. Men samtidigt må du endelig ikke bage den for længe, da den så ikke er som en brownie i konsistensen. Prik derfor gerne i kagen undervejs. Den må ikke være flydende, men der må gerne være lidt klistret på pinden når du har prikket i kagen. Husk at det er forskel på ovne. Kagen er færdig når den er gylden på overfladen og der kun er en smule der hænger ved. Kom gerne et stykke stanniol på toppen under den sidste del af bagningen.

Kan kagen bages på forhånd?

Ja det kan den. Faktisk bliver den kun bedre, hvis du bager den dagen før. Den har nemlig godt af, at stå i køleskabet inden servering.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy