108
Bløde gulerodsboller med solsikkekerner og smør i dejen. Disse gulerodsboller smager skønt og er samtidigt nemme at bage.
Opskrift på bløde gulerodsboller
Bløde gulerodsboller er skønne boller, helt uden en hård og sej skorpe. Bollerne er derfor gode til små børn, men herhjemme er vi alle vilde med dem. Du kan også sagtens lave dem i en version med græskar. Skift blot gulerødder ud til samme mængde groftrevet hokkaidogræskar.
Opskriften herunder rækker til cirka 12 boller, alt efter hvor store du laver dem.
Bløde gulerodsboller
Antal: 12 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl mælk
- 1 stk. æg
- 50 g smeltet smør, afkølet
- 100 g solsikkekerner
- 1,5 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 100 g groftrevet gulerod
- 500 g hvedemel
Pensling
- 1 stk. æg til pensling
- solsikkekerner
Sådan gør du
- Opløs gær i mælk i en skål eller røremaskine.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Jeg lader min røremaskine ælte dejen i cirka 10 minutter.
- Lad derefter dejen hæve i en time med et fugtigt klæde over.
- Kom lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i 12 dele og tril derefter hver klump til en bolle.
- Placer bollerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og drys med solsikkekerner.
- Lad bollerne efterhæve i 20-30 minutter under en pose.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Bages midt i ovnen i cirka 15-20 minutter, til de er gyldne og virker gennembagte.
- Lad dem køle af, inden de spises med smør på.
- Velbekomme.