Bløde gulerodsboller

af Stinna

Bløde gulerodsboller med solsikkekerner og smør i dejen. Disse gulerodsboller smager skønt og er samtidigt nemme at bage.

Opskrift på bløde gulerodsboller

Bløde gulerodsboller er skønne boller, helt uden en hård og sej skorpe. Bollerne er derfor gode til små børn, men herhjemme er vi alle vilde med dem. Du kan også sagtens lave dem i en version med græskar. Skift blot gulerødder ud til samme mængde groftrevet hokkaidogræskar.

Opskriften herunder rækker til cirka 12 boller, alt efter hvor store du laver dem.

Bløde gulerodsboller

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 stk. æg
  • 50 g smeltet smør, afkølet
  • 100 g solsikkekerner
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 100 g groftrevet gulerod
  • 500 g hvedemel

Pensling

  • 1 stk. æg til pensling
  • solsikkekerner

Sådan gør du

  • Opløs gær i mælk i en skål eller røremaskine.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Jeg lader min røremaskine ælte dejen i cirka 10 minutter.
  • Lad derefter dejen hæve i en time med et fugtigt klæde over.
  • Kom lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i 12 dele og tril derefter hver klump til en bolle.
  • Placer bollerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og drys med solsikkekerner.
  • Lad bollerne efterhæve i 20-30 minutter under en pose.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Bages midt i ovnen i cirka 15-20 minutter, til de er gyldne og virker gennembagte.
  • Lad dem køle af, inden de spises med smør på.
  • Velbekomme.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.