Blåbærpandekager er små tykke pandekager, hvor der er blåbær i dejen. De friske blåbær giver en skøn smag til pandekagerne.

Opskrift på blåbærpandekager
Blåbærpandekager er lavet ud fra min opskrift på amerikanske pandekager, hvor der er tilsat friske blåbær. Pandekagerne er søde, luftige og perfekte til weekendmorgenmad eller eftermiddags-forkælelse. Herhjemme serveres de lækre blåbærpandekager i en stak og overhældes med sirup.
Pandekagerne steges i smør. Brug gerne en helt flad pande eller en pandekagepande, så er de nemmest at stege. Hvis du vil have helt runde pandekager, er det nemmest at bage én pandekage ad gangen. Så kommer du blot en skefuld på midten af panden og lader den selv flyde ud. Vend pandekagen når der er små prikker/lufthuller på toppen – så er den klar til at blive vendt.
Blåbærpandekager
Ingredienser
- 2 stk. æg (delt i blomme og æggehvide)
- 2 spsk. sukker
- 3,5 dl hvedemel ca. 200g
- 3 dl mælk jeg brugte sødmælk
- 1 drys salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 g friske blåbær
- smør til stegning
Sådan gør du
- Del æg i blomme og æggehvide.
- Kom æggehvider og sukker i en skål. Pisk det luftigt (til det bliver hvidt).
- Pisk hvedemel, mælk, æggeblomme, sukker, salt, bagepulver og vaniliesukker godt sammen.
- Vend de piskede æggehvider forsigtigt i dejen.
- Vend derefter blåbær forsigtigt i dejen.
- Kom smør på en pande. Bag pandekagerne til de er gyldne. Jeg bagte kun én pandekage ad gangen.
- Spises med sirup og friske hindbær. Velbekomme.
