2,1K
Blåbærmuffins med hvid chokolade og citron. Lækre, saftige muffins med friske blåbær er noget af det skønneste bagværk. Disse muffins er ganske nemme at bage og kombinationen af sød hvid chokolade, let syrlige blåbær og citron er helt perfekt.
Opskrift på blåbærmuffins med hvid chokolade
Her får du min opskrift på muffins med bær og hvid chokolade. Jeg har brugt friske blåbær til disse muffins, som både er søde og let syrlige. De kan spises som de er, men kan også sagtens serveres med hjemmelavet frosting på.
Opskriften rækker til 12-14 muffins. Herhjemme kan vi bedst lide, hvis muffins ikke er for høje. Brug gerne en silikoneform, så slipper du for at der sidder kage tilbage i formen. Brug evt. en kniv til at løsne dine muffins fra formen, når du tager dem op.
Blåbærmuffins med hvid chokolade
Antal: 12 stk.
Ingredienser
- 3 stk. æg
- 200 g sukker
- 2 spsk. vaniljesukker
- 100 g smør, smeltet og afkølet
- 200 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 drys salt
- 1/2 dl fløde
- 1-2 tsk. revet citronskal
- 150 g. friske blåbær
- 80 g hvid chokolade, hakket
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 190 grader varmluft.
- Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen med en håndmixer.
- Tilsæt nu smeltet smør, hvedemel, bagepulver, salt, fløde og citronskal. Rør det godt sammen.
- Vend til sidst blåbær og hakket hvid chokolade i dejen.
- Fordel dejen i 12-14 muffinforme. Jeg brugte en silikoneform.
- Bages midt i ovnen i cirka 16-17 minutter. De skal være gyldne oven på, men må endelig ikke få for længe. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
- Lad dem køle af og spises derefter. Velbekomme!