1,9K
Belgiske vafler er lækre, tykke og sprøde vafler. De smager helt fantastisk med is og marmelade til.
Opskrift på belgiske vafler
Herunder finder du opskriften på de lækreste, tykke belgiske vafler. De er allerbedst når de lige er lavet.
Belgiske vafler
Antal: 6 stk.
Ingredienser
- 3 stk. æg
- 250 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4,5 dl sødmælk
- 1 stk. citron, finrevet skal heraf
- 1 knivspids salt
- 200 g smeltet smør
- 350 g hvedemel*
- 2 tsk. bagepulver
- smør til stegning
Sådan gør du
- Start med at dele æggene i hvider og blommer.
- Pisk æggehvider helt luftige – gerne med en håndmixer.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en tyk og luftig masse – ala æggesnaps.
- Pisk mælk, citronskal, salt og det smeltede smør heri.
- Tilsæt nu bagepulver og hvedemel. Vend det godt sammen.
- Til sidst tilsættes æggehviderne og dejen vendes sammen. Pas på med ikke at slå al luften ud af dejen, når du vender i den.
- Kom smør på pladerne i vaffeljernet. Tilsæt dej og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
- Serveres lune med is til. Velbekomme.
Noter
OBS: Mængden af mel afhænger af, hvilken type vaffeljern du bruger. Der er nemlig forskel på, hvor flydende dejen skal være, når du bager vaflerne. I denne opskrift er der brugt et vaffeljern til belgiske vafler, hvor dejen hældes gennem et lille hul. Derfor er denne dej måske mere flydende, end til et almindeligt vaffeljern.