Bananmuffins med chokolade

af Stinna

Bananmuffins med to slags chokolade. Disse bananmuffins med chokolade smager helt fantastisk og er perfekt svampede. De er ganske nemme at lave og kan trylles frem på (næsten) ingen tid.

Opskrift på bananmuffins med chokolade

Bananmuffins er en ægte muffin-klassiker. I denne opskrift på lækre bananmuffins har jeg tilsat både mørk-og mælkechokolade. Hvis det skal være ekstra lækkert, kan du med fordel bruge en mælkechokolade med salt-karamel smag.

Opskriften herunder rækker til cirka 16 små muffins.

Bananmuffins med chokolade

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 16 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 100 g blødt smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 stk. modne bananer
  • 160 g chokolade (100 g mørk chokolade og 60% mælkechokolade)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
    Start med at piske brun farin, sukker, vaniljesukker og smør sammen. Det skal blive til en ensartet masse – men skal ikke piskes luftigt.
  • Tilsæt ét æg ad gangen, men du fortsat pisker.
  • I en skål blandes hvedemel, bagepulver og salt. Kom det i skålen og vend det sammen med æggemassen.
  • Mos bananerne med en gaffel og hak chokoladen groft. Tilsæt det til dejen og vend det rundt.
  • Fordel dejen i muffinsforme. Jeg brugte silikoneforme, hvor jeg kom 2 lag muffins-bageforme i. Så holder de bedre på formen.
  • Bages midt i ovnen i 12-16 minutter. Hold øje med dem – der er forskel på ovne. Jeg kan godt lide at de er lidt fedtede i midten, så derfor fik mine cirka 14 minutter.
  • Lad dem køle af på en bagerist. Velbekomme!

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.