Saftigt bananbrød med chokoladetopping. Bananbrød minder om banankage i smagen, men skæres i skiver og spises med smør på. Bananbrødet er virkelig nemt at bage og smager helt fantastisk.
Opskrift på nemt bananbrød
Bananbrødet minder om en klassisk banankage i smagen, men konsistensen minder lidt om et svampet og saftigt brød. Bananbrødet er toppet med mørk chokolade og herhjemme spiser vi bananbrød med smør på. Så har du overmodne bananer i frugtskålen, så kan jeg kun anbefale at bage dette bananbrød.
Bananbrød
Ingredienser
- 75 g smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- Piskes
- 2 stk. stk. æg
- 200 g hvedemel
- 3 stk. store bananer
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk kanel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk kardemomme
Topping
- 50-100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål. Brug gerne en håndmixer. Det skal piskes godt sammen, men behøver ikke at piskes luftigt.
- Tilsæt 1 æg ad gangen, mens der fortsat piskes.
- Mos bananer med en gaffel og tilsæt til skålen. Pisk det godt sammen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det hurtigt sammen.
- Fordel dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
- Bag bananbrødet midt i ovnen i 40 minutter. Prik evt. i det med en gaffel – der skal ikke hænge dej ved – men brødet må endelig ikke blive for tørt.
- Tag brødet ud af ovnen. Fordel mørk chokolade på det varme brød, så det smelter.
- Lad bananbrødet afkøle og spis med smør. Velvekomme.
I denne opskrift har jeg tilsat både kanel, kardemomme og vaniljesukker. Krydderierne kan selvfølgelig sagtens undlades, men giver en skøn smag til brødet. Bag bananbrødet i en rugbrødsform. Alt efter størrelsen på formen, kan det være at bagetiden skal justeres en smule. Hold derfor øje med dit brød og prik gerne i det med en gaffel.
Prøv også gerne min opskrift på groft bananbrød.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.