Bananbrød

af Stinna

Saftigt bananbrød med chokoladetopping. Bananbrød minder om banankage i smagen, men skæres i skiver og spises med smør på. Bananbrødet er virkelig nemt at bage og smager helt fantastisk.

Bananbrød

Opskrift på nemt bananbrød

Bananbrødet minder om en klassisk banankage i smagen, men konsistensen minder lidt om et svampet og saftigt brød. Bananbrødet er toppet med mørk chokolade og herhjemme spiser vi bananbrød med smør på. Så har du overmodne bananer i frugtskålen, så kan jeg kun anbefale at bage dette bananbrød.

Bananbrød

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 skiver
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • Piskes
  • 2 stk. stk. æg
  • 200 g hvedemel
  • 3 stk. store bananer
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme

Topping

  • 50-100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål. Brug gerne en håndmixer. Det skal piskes godt sammen, men behøver ikke at piskes luftigt.
  • Tilsæt 1 æg ad gangen, mens der fortsat piskes.
  • Mos bananer med en gaffel og tilsæt til skålen. Pisk det godt sammen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det hurtigt sammen.
  • Fordel dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
  • Bag bananbrødet midt i ovnen i 40 minutter. Prik evt. i det med en gaffel – der skal ikke hænge dej ved – men brødet må endelig ikke blive for tørt.
  • Tag brødet ud af ovnen. Fordel mørk chokolade på det varme brød, så det smelter.
  • Lad bananbrødet afkøle og spis med smør. Velvekomme.

I denne opskrift har jeg tilsat både kanel, kardemomme og vaniljesukker. Krydderierne kan selvfølgelig sagtens undlades, men giver en skøn smag til brødet. Bag bananbrødet i en rugbrødsform. Alt efter størrelsen på formen, kan det være at bagetiden skal justeres en smule. Hold derfor øje med dit brød og prik gerne i det med en gaffel.

Prøv også gerne min opskrift på groft bananbrød.

Bananbrød

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.