Bamseboller er bløde, hvide boller bagt med smør. De er bløde, lækre og på ingen måde tørre. Bamsebollerne er perfekte som både fødselsdagsboller eller som en bolle til eftermiddagskaffen.
Opskrift på bamseboller
Bamsebollerne er bagt med hvedemel, smør og kærnemælk. Det giver de blødeste og luftigste boller, som er helt perfekte. De er blødere og lettere i konsistensen end mine fødselsdagsboller og jeg er sikker på, at de vil være et hit til børnefødselsdagen.
Opskriften giver 15-16 boller. Hvis du vil have helt ens boller, kan du veje dem af inden du triller dem. Jeg ønskede store boller, så jeg valgte cirka 80-90g pr. stk. Husk at holde en smule igen når du hælder mel i, der er stor forskel på mel og derfor også forskel på, hvor meget du skal tilsætte. Dejen må ikke virke tør, men skal være en smule klistret (men du skal kunne røre ved den, uden at dejen sidder fast på dine fingre).
Bamseboller
Ingredienser
- 100 g smør
- 5 dl kærnemælk
- 50 g gær
- 50 g sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 stk. æg
- 750-800 g hvedemel
- 1 tsk. salt
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Start med at smelte smør i en gryde. Tag det af varmen og lad det afkøle lidt. Tilsæt kærnemælk og rør det rundt. Lad det stå, til det er lillefinger-lunt (lunkent).
- Hæld blandingen i en skål og tilsæt gær. Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt sukker, kardemomme og æg. Rør det rundt.
- Tilsæt nu hvedemel (hold lidt igen) og salt. Ælt dejen i cirka 10 minutter, til den er blank og sammenhængende.
- Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
- Kom en smule mel på køkkenbordet. Del dejen i cirka 15 stk. (de skal gerne veje cirka 90 g pr. stå ).
- Tril kuglerne helt runde. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom et stykke plastik over dem og lad dem hæve 1 time et lunt sted.
- Efter 45 minutter tændes ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Efter 1 time pensles bollerne forsigtigt med æg (du må ikke trykke luften ud af dem). Drys evt. med perlesukker og hasselnødder.
- Bages midt i ovnen i 13-15 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. De er færdige når de er gyldne og lyder lidt hule, hvis du banker på dem under bunden.
- Lad dem køle af på en bagerist. Spises lune med smør på.
Bløde boller
Hvis du mangler en opskrift på helt bløde boller, så vil jeg anbefale denne opskrift. De er blødere og mere luftige end mine fødselsdagsboller, men smager stadig virkelig godt.
Kan jeg fryse bamseboller?
Bamsebollerne kan sagtens fryses. Frys dem gerne ned, mens de stadig er lune. Tag dem op af fryseren et par timer før de skal bruges og lun dem i ovnen – cirka 190-200 grader, til de er lune.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Skønne boller! Bløde, luftige og dejlig smag. Både til børn og ældre
Brugte dels Meyers hvedemel og 365 øko – 850g ca.
Hvor dejligt! Tak for tilbagemelding :-)