Bagels

af Stinna

Bagels er både seje og sprøde – og smager fantastisk. Det specielle ved bagels er, at de inden bagning kort koges i vand. Og så er de selvfølgelig kendt for at have et hul i midten.

Opskrift på bagels

Jeg er vild med bagels og kan særligt huske dem, fra jeg var lille. De har en helt særlig krumme, som er lidt tæt og sej – og som på ingen måde er tør. Bagels er slet ikke så svære at lave, men er ret sjove at lave. Denne opskrift på hjemmelavede bagels er med hvedemel – men du kan også prøve min version på grove bagels, som er med lidt mere fuldkorn. Herhjemme spiser vi dem især på madpakke eller som sandwich, hvor vi smører dem med haydari og fylder dem med avocado og grønt.

Bagels

Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Hævetid1 t
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 1 spsk. groft salt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sukker
  • 750 g hvedemel

Kogevand

  • 1 tsk. sukker til kogevandet

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • kerner til drys

Sådan gør du

Dej

  • Kom gær og koldt vand i en skål. Rør det godt sammen. Jeg bruger min røremaskine til denne opskrift, men du kan nok også godt gøre det i hånden – de bliver bare bedst af at blive æltet rigtig godt.
  • Tilsæt salt, olivenolie og sukker. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu alt mel og ælt det godt. Ælt dejen i cirka 8-10 minutter – dejen skal gerne slippe kanten. Hvis din dej er for klistret, så tilsæt mere hvedemel. Den må gerne være lidt klistret, men du skal kunne forme bollerne af den efter hævning.
  • Sæt nu dejen til at hæve 1 time et lunt sted med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal hæve op til næsten dobbelt størrelse.

Efter hævning

  • Når den time er gået drysses lidt mel på køkkenbordet. Dejen deles i 10 stykker á cirka 120g pr. stk. Hvert stykke formes til en lille bolle.
  • Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Find en stor gryde frem og tilsæt vand. Bring vandet i kog og tilsæt 1 tsk. sukker. Dette skulle få overfladen til at blive ekstra sprød og skinnende.
  • Prik hul i bollerne med en finger. Stræk med dine fingre, så hullet bliver en smule større. Hullet bliver mindre ved bagning – så lav det gerne stort.
  • Kom dine bagels ned i kogevandet (2 ad gangen). Giv dem ca. 1 minut på hver side og vend dem med en gaffel. Fisk dem op igen med en gaffel og placer dem på et bagepapir. Sørg for at lade dem dryppe lidt af, inden de placeres på bagepapiret. Bagepapiret skal ikke være fyldt med vand.
  • Fortsæt med alle bollerne.
  • Pensel bollerne med sammenpisket æg og drys med kerner – jeg brugte chiafrø og sesamfrø.
  • Kom bagepladen i ovnen. Herhjemme fik de mellem 20-25 minutter, men hold øje med dem. De skal være gyldne, men må heller ikke få for længe i ovnen.
  • Lad dem køle (lidt) af inden de spises.
  • Velbekomme.

Noter

Opbevar dine bagels i en frysepose. Kom gerne dine nybagte bagels i fryseren, så undgår du at de bliver tørre. 

Bagels
Bagels

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy