5,6K
Skønne sundere appelsin-chokolade muffins. Da jeg for noget tid siden var hjemme hos min veninde Julie, havde hun bagt nogle skønne appelsinmuffins. Jeg har faktisk aldrig forsøgt mig med appelsinmuffins, så det måtte jeg straks prøve. Jeg tilsatte hakket chokolade i dejen og det blev virkelig en skøn kombination.
Disse muffins er tilpas søde og man kan sagtens smage appelsinen. Faktisk vil jeg sige, at jeg blev virkelig overrasket over smagen og den lækre, lidt tunge konsistens. Herhjemme blev de hurtigt spist og de skal bages igen når jeg er hjemme fra Barcelona.
Hvis du også er vild med kombinationen af appelsin og chokolade, så prøv disse appelsin-chokolade muffins.
Appelsin chokolade muffins
Antal: 6 stk.
Ingredienser
- 1 æg
- 50 g havregryn brug evt. glutenfri
- 1 appelsin - saft og skal
- 25 g fedtstof kokosolie, smør, smeltet
- 10 dadler
- 1 tsk kanel
- ½ tsk bagepulver
- lidt salt
- ½ dl mælk laktosefri eller rismælk
- 50 g mørk chokolade hakket
Sådan gør du
- I en minihakker blendes alle ingredienserne sammen pånær chokolade. Sørg for, at dejen er rimelig ensartet i konsistensen.
- Rør hakket chokolade i dejen.
- Kom dejen i muffinsforme. Jeg brugte silikoneforme.
- Bages ved 200g i ca. 15-20 min, hold øje med dem - der er forskel på ovne.
- Lad dem køle af inden de spises.
- Opbevares på køl.
- Velbekomme.
6 Kommentarer
Mums de ser lækre ud. Kan du anbefale en god minihakker?
Tak skal du have.
Jeg bruger en fra Kenwood, men er selv på jagt efter en ny :-)
Vil glæde mig til at prøve denne lækre opskrift af! Hvor mange muffins burde man gerne få?
Jeg får 6 stk :-)
Hej Stinna. Jeg har svært ved at gennemskue hvor meget havregryn der skal bruges? Lige bortset fra det, så tak for alle de dejlige opskrifter
Hej, det kan jeg da godt forstå. Jeg mener det er 50g havregryn :-) Og tak!