278
Æblebeignet (Eller Æbleskive-pandekager) er tynde skiver af frisk æble, som dyppes i pandekagedej og steges på panden. Det giver en sød og lækker pandekage – som er perfekt til jer, som også elsker efterårets æbler.
Opskrift på Æblebeignet
Denne opskrift er helt perfekt, hvis du har nogle æbler tilovers i frugtskålen. Jeg foretrækker at æblerne er let syrlige – så passer det nemlig skønt til den søde pandekagedej. Jeg har valgt at tilføje kardemomme og kanel, som jeg synes passer perfekt til æblerne.
Så elsker vi også æbler og pandekager? Så prøv disse skønne (og fine!) æbleskive-pandekager. Drys dem gerne med flormelis eller hæld lidt sirup over.
Æblebeignet
Antal: 20 stk.
Ingredienser
- 4-6 stk. æbler
Pandekagedej
- 200 g hvedemel
- 2,5 dl letmælk
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 25 g smør, smeltet
- smør til stegning
Sådan gør du
Æbler
- Skær æblerne i tynde skiver. Brug en rund udstikker til at fjerne midten med, så du undgår at få kernehuset med. Du kan også bruge en tyl, hvis du har sådan en liggende.
Pandekagedej
- Pisk alle ingredienserne sammen til en tyk pandekagedej.
Æbleskive-pandekager
- Kom smør på en pande.
- Dyp æbleskiverne i pandekagedejen og kom dem på panden. Steg dem som du normalt vil stege pandekager. Alt efter om du ønsker bid i pandekagerne, kan du justere varmen. Spises med det samme med flormelis eller sirup på.
Følger du med på Instagram? Ellers er du meget velkommen.