Æblecrumble med marcipan, mandler, brun farin og kanel. Den skønneste opskrift på en virkelig nem æblekage med crumble.

Opskrift på æblecrumble
Æblecrumle er én af de nemmeste kager, jeg kan komme i tanke om. Æblerne skal blot skæres i tern og fordeles i et fad. På æblerne fordeles en nem smuldredej med marcipan, som bliver skønt sprød når den bages. Opskriften herunder rækker til et mellemstort fad og antal portioner er helt afhængig af, hvor kagesultne I er. I min familie bliver sådan en crumble spist lynhurtigt.
Æblecrumble med marcipan
Ingredienser
- 600 g æbler (gerne en smule syrlige)
- 3 tsk. kanel
Crumble
- 75 g havregryn (grovvalsede)
- 150 g smør, koldt
- 100 g hvedemel
- 100 g marcipan, groftrevet
- 150 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g grofthakkede mandler
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Start med at smøre et ildfast fad med smør.
- Skær æblerne i mindre tern og fordel dem i fadet. Drys med kanel og vend det godt sammen.
Crumble dej
- I en skål blandes havregryn, smør i tern, hvedemel, marcipan, sukker, brun farin, vaniljesukker og grofthakkede mandler. Brug gerne hænderne til at blande det godt.
- Fordel dejen over æblerne. Bag kagen i cirka 25-30 minutter.
- Nyd kagen mens den er lun – gerne med en klat creme fraiche til. Velbekomme.
Tilbehør til æblecrumble
Æblecrumble kaldes også for en smuldrekage og er en nem og helt fantastisk dessert, som kan spises til eftermiddagskaffen eller som en dessert. Du kan servere din crumble med flødeskum eller creme fraiche til.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Min datter og jeg er enige om at denne crumble er god for sjælen. Fantastisk lækker og virkelig nem at lave.
Hvor dejligt! Tak for den skønne tilbagemelding :-)