Æblecrumble

af Stinna

Æblecrumble med marcipan, mandler, brun farin og kanel. Den skønneste opskrift på en virkelig nem æblekage med crumble.

Opskrift på æblecrumble

Æblecrumle er én af de nemmeste kager, jeg kan komme i tanke om. Æblerne skal blot skæres i tern og fordeles i et fad. På æblerne fordeles en nem smuldredej med marcipan, som bliver skønt sprød når den bages. Opskriften herunder rækker til et mellemstort fad og antal portioner er helt afhængig af, hvor kagesultne I er. I min familie bliver sådan en crumble spist lynhurtigt.

Æblecrumble med marcipan

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 portioner
Forfatter: Stinna
4.60 fra 5 stemmer

Ingredienser

  • 600 g æbler (gerne en smule syrlige)
  • 3 tsk. kanel

Crumble

  • 75 g havregryn (grovvalsede)
  • 150 g smør, koldt
  • 100 g hvedemel
  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 150 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g grofthakkede mandler

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  • Start med at smøre et ildfast fad med smør.
  • Skær æblerne i mindre tern og fordel dem i fadet. Drys med kanel og vend det godt sammen.

Crumble dej

  • I en skål blandes havregryn, smør i tern, hvedemel, marcipan, sukker, brun farin, vaniljesukker og grofthakkede mandler. Brug gerne hænderne til at blande det godt.
  • Fordel dejen over æblerne. Bag kagen i cirka 25-30 minutter.
  • Nyd kagen mens den er lun – gerne med en klat creme fraiche til. Velbekomme.

Tilbehør til æblecrumble

Æblecrumble kaldes også for en smuldrekage og er en nem og helt fantastisk dessert, som kan spises til eftermiddagskaffen eller som en dessert. Du kan servere din crumble med flødeskum eller creme fraiche til. 

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

12 Kommentarer

Natasha 18. september 2023 - 18:48

5 stars
Min datter og jeg er enige om at denne crumble er god for sjælen. Fantastisk lækker og virkelig nem at lave.

Reply
Stinna 20. september 2023 - 07:59

Hvor dejligt! Tak for den skønne tilbagemelding :-)

Reply
Susanne Bach 31. januar 2024 - 14:09

Kan den evt laves dagen før og lune den inden den skal spises?
Mvh
Susanne

Reply
Stinna 1. februar 2024 - 13:05

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Lise Lundorff Rasmussen 11. oktober 2023 - 12:04

5 stars
Den bedste! Tak for din opskrift!
Hilsen
Lise

Reply
Stinna 14. oktober 2023 - 12:37

Tak! Og velbekomme :-)

Reply
Susanne Schmidt 24. oktober 2023 - 13:13

Kan man lave den dagen før og lune den.

Reply
Stinna 25. oktober 2023 - 07:21

Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Lene 15. december 2023 - 11:26

Din æblecrumble lyder rigtig god, den må helt klart prøves af
Tror du man ville kunne gøre det hele klart og putte i et ildfast fad allerede fra morgenen af og så først bage crumblen til aften imens man spiser aftensmaden? Eller tror du vil man kunne smage det i æblerne?

Reply
Stinna 15. december 2023 - 14:01

Mange tak skal du have :-)
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Men mon ikke?

Reply
Lissa Henriksen 30. januar 2024 - 12:34

Hvor stor skal formen være ? Skal i gang nu

Reply
Stinna 30. januar 2024 - 12:39

Hej, cirka cirka 22 x 32 cm

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.