Æblecrumble med marcipan, mandler, brun farin og kanel. Den skønneste opskrift på en virkelig nem æblekage med crumble.
Opskrift på æblecrumble
Æblecrumle er én af de nemmeste kager, jeg kan komme i tanke om. Æblerne skal blot skæres i tern og fordeles i et fad. På æblerne fordeles en nem smuldredej med marcipan, som bliver skønt sprød når den bages. Opskriften herunder rækker til et mellemstort fad og antal portioner er helt afhængig af, hvor kagesultne I er. I min familie bliver sådan en crumble spist lynhurtigt.
Æblecrumble med marcipan
Ingredienser
- 600 g æbler (gerne en smule syrlige)
- 3 tsk. kanel
Crumble
- 75 g havregryn (grovvalsede)
- 150 g smør, koldt
- 100 g hvedemel
- 100 g marcipan, groftrevet
- 150 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g grofthakkede mandler
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Start med at smøre et ildfast fad med smør.
- Skær æblerne i mindre tern og fordel dem i fadet. Drys med kanel og vend det godt sammen.
Crumble dej
- I en skål blandes havregryn, smør i tern, hvedemel, marcipan, sukker, brun farin, vaniljesukker og grofthakkede mandler. Brug gerne hænderne til at blande det godt.
- Fordel dejen over æblerne. Bag kagen i cirka 25-30 minutter.
- Nyd kagen mens den er lun – gerne med en klat creme fraiche til. Velbekomme.
Tilbehør til æblecrumble
Æblecrumble kaldes også for en smuldrekage og er en nem og helt fantastisk dessert, som kan spises til eftermiddagskaffen eller som en dessert. Du kan servere din crumble med flødeskum eller creme fraiche til.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
15 Kommentarer
Min datter og jeg er enige om at denne crumble er god for sjælen. Fantastisk lækker og virkelig nem at lave.
Hvor dejligt! Tak for den skønne tilbagemelding :-)
Kan den evt laves dagen før og lune den inden den skal spises?
Mvh
Susanne
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Den bedste! Tak for din opskrift!
Hilsen
Lise
Tak! Og velbekomme :-)
Kan man lave den dagen før og lune den.
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Din æblecrumble lyder rigtig god, den må helt klart prøves af
Tror du man ville kunne gøre det hele klart og putte i et ildfast fad allerede fra morgenen af og så først bage crumblen til aften imens man spiser aftensmaden? Eller tror du vil man kunne smage det i æblerne?
Mange tak skal du have :-)
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Men mon ikke?
Hvor stor skal formen være ? Skal i gang nu
Hej, cirka cirka 22 x 32 cm
Opskriften lyder lækker kan man bruge æblemos i stedet for æblestykker ?
Bedste hilsner Kirsten sørensen
Tusind tak. Jeg har desværre ikke forsøgt mig med æblemos :-)
Jeg har nu bagt kagen med æblemos i stedet for æblestykker og det fungerer fint bedste hilsner Kirsten