Vegetariske forårsruller

af Stinna

Vegetariske forårsruller med lækkert fyld af spidskål, risnudler, karry og løg. Hvis du er vild med forårsruller, så vil jeg anbefale dig at lave dem selv. De smager helt fantastisk og er ikke svære at lave, så snart man lige har fundet teknikken.

Vegetariske forårsruller

Opskrift på forårsruller

Disse hjemmelavede forårsruller er vegetariske og er derfor lavet uden kød. Men selvom de er vegetariske, er de stadig fyldt med smag og smager helt fantastisk. For at gøre forårsrullerne ekstra lækre, er der i disse forårsruller tilsat risnudler til fyldet. Det giver en god fylde og skøn konsistens.

Vegetariske forårsruller

10-15 stk., alt efter hvor store du laver dem.
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 400 g filodej (eller brug forårsrulledej)

Fyld

  • 300 g spidskål
  • 300 g løg
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. karry
  • 4 spsk. soyasauce
  • 100 g risnudler
  • olie til stegning

Pensling

  • 1 stk. æg

Friture

  • 1 L fritureolie

Sådan gør du

Fyld

  • Snit spidskål og løg fint. Kom olie på en pande og tilsæt løg og spidskål. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt hvidløg, sukker, karry og soyasauce. Lad det stege til spidskål er faldet sammen.
  • Kog risnudler efter anvisning på pakken. Vend de kogte risnudler sammen med grøntsagsfyldet.

Forårsruller

  • Skær filodej i mindre stykker, alt efter hvor store forårsruller du ønsker (eller hvor store stykker du har købt).
  • Kom et stykke filodej på en bageplade, hvor du placerer det med spidsen ned mod dig selv (så det har form som en ruder). Pensl dejen med vand og placer 1 stykke filodej oven på. Gør dette med ét stykke filodej mere, så du i alt har 3 lag.
  • Tæt ved kanten placeres 1 spsk. fyld vandret, hvor du stadig har spidsen fri. Fold spidsen op over fyldet og pres filodejen rundt om. Fold siderne (højre og venstre hjørne) op omkring fyldet og rul den som en rulle. Pensl kanten (lukningen) med sammenpisket æg. Fortsæt med resten af fyldet.
  • Kom olie i en gryde. Når olien er varm, steges forårsrullerne i olien. Sørg for at vende dem undervejs, så de får farve på begge sider. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle. Fortsæt med resten af rullerne.

Forårsrulledej

Når du laver hjemmelavede forårsruller, er det nemmest at købe færdig dej. Køb gerne forårsrulledej, som er beregnet til at lave forårsruller med. Hvis du ikke kan skaffe forårsruller, kan du sagtens bruge filodej. Hvis du bruger filodej, skal du selv skære dejen i mindre stykker. Filodej kommer nemlig (ofte) i store plader. Filodej er meget tyndt og derfor vil jeg anbefale, at du bruger 3 lag filodej til forårsrullerne. Sørg for at dejen ikke tørrer ud mens du er igang – placer derfor gerne et fugtigt viskestykke over filodejen.

Tilbehør til forårsruller

Men hvad serverer man så til forårsruller? Herhjemme serveres forårsrullerne blot med soyasauce og måske en smule chilisauce. Hvis du vil servere en salat til, så prøv gerne med min asiatiske nudelsalat eller thai cashew stir fry.

Fyld til forårsruller

I denne opskrift på hjemmelavet forårsrulle kan du sagtens tilføje andre grøntsager til fyldet. Prøv at tilsætte fintskårne gulerødder eller peberfrugt.

Vietnamesiske forårsruller – friske forårsruller

Forårsruller forbindes ofte med de friturestegte forårsruller. Men hvis du vil prøve en mere frisk variant, så vil jeg også anbefale de friske vietnamesiske forårsruller. Vietnamesiske forårsruller skal ikke steges, men består af rispapir som rulles om lækkert fyld.

Vegetariske forårsruller
Vegetariske forårsruller

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.