Vegetariske boller i karry

af Stinna

Vegetariske boller i karry i klassisk karrysauce og serveret med ris til. Hvis du savner en vegetarisk version af boller i karry, så er du nødt til at prøve denne opskrift. Det smager nemlig så skønt og minder om den klassiske version.

Vegetariske boller i karry

Opskrift på vegetariske boller i karry

Denne opskrift på vegetariske boller i karrysauce minder om den klassiske – men smager selvfølgelig ikke helt som versionen med kød. I denne opskrift er bollerne lavet af grønne linser, blomkål, æg, havregryn og hvedemel. Konsistensen blev virkelig vellykket og godkendt af min kæreste. Karrysaucen har jeg forsøgt at lave helt klassisk, med en opbagt sauce med karry, mælk og æbler. Server de vegetariske boller i karry med ris og frisk æble.

Vegetariske boller i karry

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
4.84 fra 6 stemmer

Ingredienser

Karrysauce

  • 25 g smør
  • 1 stk. løg
  • 1-2 spsk. karry (alt efter hvor stærk din karry er)
  • 5 dl mælk (letmælk eller sødmælk)
  • 2 dl vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 stk. æble, i tern
  • 1,5 tsk. sukker
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt
  • 1 tsk. soyasauce

Vegetariske boller

  • 1 dåse grønne linser (kogt vægt 240g)
  • 350 g blomkål
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl havregryn
  • 8-10 spsk. hvedemel

Tilbehør

  • brune ris
  • 2 stk. frisk æble

Sådan gør du

Vegetariske boller

  • Skyl linserne grundigt. Kom dem i en foodprocessor.
  • Tilsæt blomkål, æg, salt, løg, hvidløg og havregryn. Blend det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel og rør det rundt, til du har den ønskede konsistens. Lad farsen stå i 20 minutter, så havregryn når at suge væske.
  • Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis din fars er for lind. Du skal kunne forme bollerne med hænderne.
  • Kom olie på en pande. Form farsen til små boller med våde hænder. Steges længe ved middel-varme i olie. Vend dem gerne mange gange undervejs, så de bliver runde og stegt på alle sider.

Karrysauce

  • Kom smør i en gryde. Tilsæt finthakket løg og lad det stege lidt.
  • Opløs grøntsagsbouillonterning i vand.
  • Tilsæt karry og lad det stege et minut. Tilsæt hvedemel og pisk det godt. Tilsæt mælk og vand (med bouillon). Lad det koge op under piskning.
  • Tilsæt æble i tern, sukker, citronsaft og soyasauce. Lad det simre i cirka 5 minutter. Smag til med salt.

Servering

  • Serveres med brune ris, frisk æble og gerne frisk persille. Velbekomme.

Børnevenlige vegetarretter

Leder du efter andre vegetarretter, som minder om klassiske retter? Så vil jeg også anbefale vegetariske boller i tomatsauce (juster eventuelt mængden af krydderier) og grøntsagslasagne.

Vegetariske boller i karry

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

13 Kommentarer

marlene 30. oktober 2022 - 09:06

Hej Ser rigtig lækkert ud med de vegetariske boller til karry Glæder mig til at prøve Tror du de kan fryses Befste hilsner Marlene

Reply
Stinna 8. november 2022 - 14:04

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt. Men mon ikke :-)

Reply
Anja 27. november 2022 - 16:28

Skal blomkål være kogt eller tilsættes rå?

Reply
Stinna 25. december 2022 - 15:41

Bare rå :-)

Reply
Anja 5. februar 2023 - 17:59

5 stars
En virkelig dejlig ret -tak for super opskrift

Reply
Stinna 7. februar 2023 - 10:19

Tak for tilbagemelding :-)

Reply
Johanne 21. februar 2023 - 10:35

Det ser spændende ud Har du forsøgt at koge bollerne i stedet for at stege dem eller duer det ikke?

Reply
Stinna 24. februar 2023 - 09:37

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Pia 19. marts 2023 - 08:33

Skal linserne koges først

Reply
Stinna 20. marts 2023 - 09:56

Hej. Linser på dåse er allerede kogt :-)

Reply
Nanna 6. august 2023 - 13:45

Kan man mon bruge andet end blomkål? Den del af opskriften havde jeg overset og har derfor ikke handlet det. Måske revet gulerødder?

Reply
Nanna 7. august 2023 - 11:12

5 stars
Opdatering!
350g revne gulerødder kan fint erstatte blomkål :-)
Rigtig lækker opskrift!

Reply
Stinna 7. august 2023 - 18:14

Hvor dejligt! Beklager mit sene svar :-) Dejligt at opskriften kunne bruges med gulerødder.

Reply
4.84 from 6 votes (4 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.