Vegetariske boller i karry i klassisk karrysauce og serveret med ris til. Hvis du savner en vegetarisk version af boller i karry, så er du nødt til at prøve denne opskrift. Det smager nemlig så skønt og minder om den klassiske version.
Opskrift på vegetariske boller i karry
Denne opskrift på vegetariske boller i karrysauce minder om den klassiske – men smager selvfølgelig ikke helt som versionen med kød. I denne opskrift er bollerne lavet af grønne linser, blomkål, æg, havregryn og hvedemel. Konsistensen blev virkelig vellykket og godkendt af min kæreste. Karrysaucen har jeg forsøgt at lave helt klassisk, med en opbagt sauce med karry, mælk og æbler. Server de vegetariske boller i karry med ris og frisk æble.
Vegetariske boller i karry
Ingredienser
Karrysauce
- 25 g smør
- 1 stk. løg
- 1-2 spsk. karry (alt efter hvor stærk din karry er)
- 5 dl mælk (letmælk eller sødmælk)
- 2 dl vand
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
- 3 spsk. hvedemel
- 1 stk. æble, i tern
- 1,5 tsk. sukker
- 2 tsk. citronsaft
- salt
- 1 tsk. soyasauce
Vegetariske boller
- 1 dåse grønne linser (kogt vægt 240g)
- 350 g blomkål
- 2 stk. æg
- 1 tsk. groft salt
- 1 stk. løg
- 1 fed hvidløg
- 2 dl havregryn
- 8-10 spsk. hvedemel
Tilbehør
- brune ris
- 2 stk. frisk æble
Sådan gør du
Vegetariske boller
- Skyl linserne grundigt. Kom dem i en foodprocessor.
- Tilsæt blomkål, æg, salt, løg, hvidløg og havregryn. Blend det godt sammen.
- Tilsæt hvedemel og rør det rundt, til du har den ønskede konsistens. Lad farsen stå i 20 minutter, så havregryn når at suge væske.
- Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis din fars er for lind. Du skal kunne forme bollerne med hænderne.
- Kom olie på en pande. Form farsen til små boller med våde hænder. Steges længe ved middel-varme i olie. Vend dem gerne mange gange undervejs, så de bliver runde og stegt på alle sider.
Karrysauce
- Kom smør i en gryde. Tilsæt finthakket løg og lad det stege lidt.
- Opløs grøntsagsbouillonterning i vand.
- Tilsæt karry og lad det stege et minut. Tilsæt hvedemel og pisk det godt. Tilsæt mælk og vand (med bouillon). Lad det koge op under piskning.
- Tilsæt æble i tern, sukker, citronsaft og soyasauce. Lad det simre i cirka 5 minutter. Smag til med salt.
Servering
- Serveres med brune ris, frisk æble og gerne frisk persille. Velbekomme.
Børnevenlige vegetarretter
Leder du efter andre vegetarretter, som minder om klassiske retter? Så vil jeg også anbefale vegetariske boller i tomatsauce (juster eventuelt mængden af krydderier) og grøntsagslasagne.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
13 Kommentarer
Hej Ser rigtig lækkert ud med de vegetariske boller til karry Glæder mig til at prøve Tror du de kan fryses Befste hilsner Marlene
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt. Men mon ikke :-)
Skal blomkål være kogt eller tilsættes rå?
Bare rå :-)
En virkelig dejlig ret -tak for super opskrift
Tak for tilbagemelding :-)
Det ser spændende ud Har du forsøgt at koge bollerne i stedet for at stege dem eller duer det ikke?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Skal linserne koges først
Hej. Linser på dåse er allerede kogt :-)
Kan man mon bruge andet end blomkål? Den del af opskriften havde jeg overset og har derfor ikke handlet det. Måske revet gulerødder?
Opdatering!
350g revne gulerødder kan fint erstatte blomkål :-)
Rigtig lækker opskrift!
Hvor dejligt! Beklager mit sene svar :-) Dejligt at opskriften kunne bruges med gulerødder.