Vegetarisk brun sovs – den perfekte julesauce

af Stinna

Vegetarisk brun sovsVegetarisk brun sovs – eller sauce. Egentligt havde jeg ikke planlagt at dele indlæg med jer herinde før efter jul. Men da flere af jer har spurgt efter opskrift på den brune sauce jeg lavede i går (og viste på instagram), vil jeg alligevel lige få skrevet opskriften ind til jer – så kan det være, at nogle af jer kan nå at lave den inden jul.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal spise til jul, så har jeg skrevet et indlæg lige her: Vegetarisk julemad

Vegetarisk brun sovs

Jeg har fået hjælp til at lave saucen af min kæreste. Han er god til det med brun sauce og jeg synes virkelig, at denne er blevet den mest vellykkede jeg har lavet indtil nu. Jeg har valgt at bruge madlavnings sojafløde, men man kan også sagtens bruge almindelig fløde.

Jeg tror denne portion rækker til min søster og jeg. Lav derfor dobbeltportion, hvis I er flere. Jeg lavede min i forvejen og kommer den på køl. Når den skal varmes op juleaften, tilsættes der blot lidt ekstra rødvin og så varmes den op.

Vegetarisk / vegansk brun sovs - den perfekte julesovs
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
45 min
 
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 20 g smør (eller Naturli' smørbar for en vegansk version)
  • 2 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 dl rødvin (evt. ekstra rødvin inden servering)
  • 4 stk. laurbærblade (tørrede)
  • 100 g knoldselleri
  • 1 stk. gulerod
  • 1/2 spsk. tomatpure
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • 2 tsk. soyasauce
  • 1 tsk. marmelade
  • 1 brik soyafløde (den til madlavning) (eller 1/4 L piskefløde)
  • salt og peber
  • saucekulør
Sådan gør du
  1. Start med at skære løg og hvidløg i stykker. Det skal ikke snittes fint, da saucen skal sies til sidst.

  2. Kom smør i en gryde og tilsæt løg og hvidløg.

  3. Lad det brune af, mens du klargør resten af grøntsagerne.

  4. Skræl og skær knoldselleri og gulerod i mindre stykker. Kom det i gryden.

  5. Tilsæt rødvin, laurbærblade, tomatpuré og timian.

  6. Lad nu saucen simre så længe, som du synes. Jeg tror at min simrede i 30 minutter. Tilsæt evt. mere rødvin.

  7. Nu skal saucen sies. Kom den siede sauce tilbage i gryden.

  8. Tilsæt soyasauce, marmelade og fløde.

  9. Smages til med salt og peber.

  10. Lad den simre 10 minutter før servering.

  11. Hvis du laver saucen dagen før, så tilsæt blot lidt mere rødvin og varm saucen op. Velbekomme! 

     

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
5 Kommentarer

5 Kommentarer

Sonja 11. september 2018 - 14:42

Tak for din gode opskrift,den må jeg prøve,jeg har ikke spist kød et halvt pr og ha det så godt uden,så jeg forsøger at finde gode tip,til min jule menu hilsen sonja jønsson

Reply
Stinna 12. september 2018 - 14:53

Jeg håber du kan lide opskriften :-)

Reply
Vegetarisk julemad - Stinna 10. november 2018 - 09:58

[…] laver denne brune julesauce hvert år. Den er virkelig god og jeg glæder mig sådan til hvert år, at jeg endelig skal have […]

Reply
Anette 4. december 2018 - 15:11

Når du skriver “en brik soyafløde” – hvad svarer det til i ml? :)

Reply
Stinna 7. december 2018 - 17:46

Det svarer til 250ml :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.