Vegetarisk tacosuppe

af Stinna

Vegetarisk tacosuppe – en smagfuld og varmende suppe med lækre ingredienser og topping. Jeg har valgt at kalde suppen taco suppe, da den indeholder mange af de samme elementer som mexicanske tacos og så er den toppet med sprøde majschips.

Suppen blev spist i går, hvor jeg efter at have været udenfor lidt for længe virkelig frøs. Derfor skulle der noget ekstra varmende til og valget faldt på suppe. Men for ikke at lave den samme suppe hver gang, så ville jeg prøve denne type suppe – jeg har nemlig set noget lignende på mange amerikanske blogs efterhånden og nu måtte jeg selv prøve. Det var en god beslutning og nu vil jeg gerne dele opskriften med jer.

Selve suppen minder mest om en lidt stærk tomatsuppe, men er tilsat bønner, majs og tortillachips og smager derfor meget ala det fyld, man kommer i tacos. Jeg vil tro at der er til 3-4 personer i denne ret, men vi spiste den to personer og havde også til en rest i fryseren. Hvis I er meget sultne, så suppler med noget brød til.

Suppen var virkelig nem at lave og tog næsten ingen tid at bikse sammen. Hvis du ønsker mere grønt i suppen, så vil gulerødder eller søde kartofler i tern passe godt dertil.

Nu til opskriften på vegetarisk taco suppe:

 

Vegetarisk tacosuppe (3-4 portioner)

Ingredienser:
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. oregano (gerne frisk oregano, men ellers så tørret)
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 1/2 rød chili (eller mindre, hvis din chili er meget stærk)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 5-6 dl vand
  • 2 dl majs (fra dåse eller frost)
  • 1 dåse kidneybønner
  • salt
  • peber
  • saft af 1/2 lime
  • Topping:
  • tortillachips
  • friske koriander
  • avocado
  • evt. en klat yoghurt eller creme fraiche
Fremgangsmåde:
  1. Kom olie i en gryde.
  2. Start med at hakke løg og hvidløg. Kom det i gryden og lad det stege lidt.
  3. Tilsæt spidskommen, oregano, koriander og chili. Lad det stege lidt.
  4. Tilsæt hakkede tomater og vand. Lad suppen småkoge i ca. 15 minutter.
  5. Tilsæt nu majs, kidneybønner, salt, peber og limesaft.
  6. Smag suppen til.
  7. Suppen serveres med avocado, majschips, friske koriander og evt. en klat creme fraiche.
  8. Velbekomme.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
3 Kommentarer

3 Kommentarer

Vegetarisk madplan uge 7 - Stinna 11. februar 2018 - 10:14

[…] Ugens første ret er denne varmende tacosuppe, som er fyldt med smag og toppet med majschips. Få opskriften ved at klikke lige her.  TIRSDAG Pasta med tomat-gulerodssauce Virkelig nem hverdagsret, hvor der er tilsat gulerod i […]

Reply
Line 12. februar 2018 - 19:57

Min kæreste og jeg lavede en stor portion af suppen i søndags og fik rester igen i dag – det var en stor succes! Det er som om, at retter med chips i går rent ind hos sådan et mandfolk ;-) Vi tilføjede dog hakket oksekød til retten, da jeg har meget svært ved at overtale min kæreste til at udforske det vegetariske køkken – måske næste gang, vi laver suppen :-)

Reply
Stinna 12. februar 2018 - 20:48

Ej hvor dejligt! Og ja, jeg tror at du har ret med de chips ha ha :-) Godt at I kunne lide det.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.