4,1K
Vegetarisk stroganoff med svampe, rødvin, paprika og selvfølgelig fløde. Denne vegetariske gryderet smager fantastisk. Server den gerne med kartoffelmos eller ris til.
Vegetarisk stroganoff med svampe
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker gryderetter. Derfor skulle jeg selvfølgelig også have en opskrift på stroganoff her på hjemmesiden. Herunder er min version af en vegetarisk stroganoff – med en masse paprika, fløde og lækre svampe. Jeg har tilsat både soyasauce og rødvin. Dette er der ikke i en traditionel stroganoff, men giver den lækreste smag til gryderetten og bidrager med umami. Husk at bruge røget paprika – det giver en virkelig skøn smag til retten.
Vegetarisk stroganoff
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 400 g brune champignon
- 25 g smør
- 2 stk. store løg
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk. paprika
- 1/2-1 spsk. røget paprika
- 8 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. soyasauce
- 2 dl rødvin
- 2 dl vand
- 2 dl piskefløde
- salt og peber
Servering
- kartoffelmos eller ris
Sådan gør du
- Start med at rense svampe og skær dem i skiver.
- Kom smør på en pande og varm den op. Tilsæt svampe og lad dem stege under omrøring, til deres væske er fordampet. De må gerne blive gyldne.
- Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt til panden og lad det stege, til løgene er bløde.
- Tilsæt nu paprika, røget paprika, tomat puré, soyasauce og rødvin. Lad det koge i et par minutter.
- Tilsæt vand og lad saucen småkoge 10 minutter.
- Tilsæt til sidst fløde. Smag til med salt og peber.
- Serveres med kartoffelmos eller brune ris. Velbekomme.
8 Kommentarer
Hvis man ikke har rødvin hvad kan man så bruge i stedet?
Hej, jeg har kun lavet den med rødvin. Men jeg ville erstatte med grøntsagsbouillon og så lidt rødvinseddike.
Jeg har ikke forsøgt selv, men Jack Monroe anbefaler sort the som alternativ til rødvin, her taler vi nok nærmere english breakfast end earl greay :-)
Tak – det vil jeg da prøve :-)
Virkelig lækker og nem efterårsret!
Tusind tusind tak :-)
Jeg har brugt tørrede svampe. De kan udmærket steges efter udblødning (tør og pres dem med køkkenrulle og skær i mindre stykker). Det smager forrygende.
Hvor dejligt, tak for tilbagemelding :-)