Vegetarisk stroganoff

af Stinna

Vegetarisk stroganoff med svampe, rødvin, paprika og selvfølgelig fløde. Denne vegetariske gryderet smager fantastisk. Server den gerne med kartoffelmos eller ris til.

Vegetarisk stroganoff med svampe

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker gryderetter. Derfor skulle jeg selvfølgelig også have en opskrift på stroganoff her på hjemmesiden. Herunder er min version af en vegetarisk stroganoff – med en masse paprika, fløde og lækre svampe. Jeg har tilsat både soyasauce og rødvin. Dette er der ikke i en traditionel stroganoff, men giver den lækreste smag til gryderetten og bidrager med umami. Husk at bruge røget paprika – det giver en virkelig skøn smag til retten.

Vegetarisk stroganoff

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
4.50 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 400 g brune champignon
  • 25 g smør
  • 2 stk. store løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk. paprika
  • 1/2-1 spsk. røget paprika
  • 8 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber

Servering

  • kartoffelmos eller ris

Sådan gør du

  • Start med at rense svampe og skær dem i skiver.
  • Kom smør på en pande og varm den op. Tilsæt svampe og lad dem stege under omrøring, til deres væske er fordampet. De må gerne blive gyldne.
  • Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt til panden og lad det stege, til løgene er bløde.
  • Tilsæt nu paprika, røget paprika, tomat puré, soyasauce og rødvin. Lad det koge i et par minutter.
  • Tilsæt vand og lad saucen småkoge 10 minutter.
  • Tilsæt til sidst fløde. Smag til med salt og peber.
  • Serveres med kartoffelmos eller brune ris. Velbekomme.

8 Kommentarer

Vinni 9. oktober 2022 - 11:58

Hvis man ikke har rødvin hvad kan man så bruge i stedet?

Reply
Stinna 14. oktober 2022 - 10:14

Hej, jeg har kun lavet den med rødvin. Men jeg ville erstatte med grøntsagsbouillon og så lidt rødvinseddike.

Reply
Jenny 18. oktober 2022 - 17:04

Jeg har ikke forsøgt selv, men Jack Monroe anbefaler sort the som alternativ til rødvin, her taler vi nok nærmere english breakfast end earl greay :-)

Reply
Stinna 24. oktober 2022 - 18:34

Tak – det vil jeg da prøve :-)

Reply
Linea 22. oktober 2022 - 12:20

5 stars
Virkelig lækker og nem efterårsret!

Reply
Stinna 24. oktober 2022 - 18:33

Tusind tusind tak :-)

Reply
Anna Grethe Laier 2. april 2023 - 09:42

Jeg har brugt tørrede svampe. De kan udmærket steges efter udblødning (tør og pres dem med køkkenrulle og skær i mindre stykker). Det smager forrygende.

Reply
Stinna 3. april 2023 - 12:38

Hvor dejligt, tak for tilbagemelding :-)

Reply
4.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.