Vegetarisk ristaffel er en vegetarisk udgave af den kendte ret ristaffel. Ristaffel er en ret med cremet karrysauce, ris og en masse forskelligt tilbehør eller toppings. Normalt serveres ristaffel med kylling, men jeg har skiftet kylling ud med soyaristede kikærter.
Ristaffel med grøntsager
Ristaffel er et hyggeligt måltid, hvor den cremede karrysovs er hovedelementet. Dertil serveres forskellige slags topping, så alle ved bordet kan vælge lige de toppings de bedst kan lide. Herhjemme topper vi med banan, æble, kokos, soyaristede kikærter og saltede peanuts. Du kan også sagtens toppe med rosiner, ananas, mango og forskellige grøntsager.
Normalt jævnes sovsen med maizena. Men jeg har i stedet kogt blomkål og gulerødder i sovsen, som derefter blendes. På den måde får man lidt ekstra grøntsager til aftensmad og man slipper for at jævne med maizena, da grøntsagerne gør karrysovsen tyk.
Vegetarisk ristaffel
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. rød karrypasta
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 stk. blomkål (300g)
- 200 g gulerod
- 4 dl grøntsagsbouillon (vand med bouillonterning)
- 1 spsk. soyasauce
- 1 dåse kokosmælk (stor)
- 1 tsk. honning
- 1 stk. æble
Tilbehør og topping
- ris til 4 personer
- 1 dåse kikærter
- 3 spsk. soyasauce
- kokosmel
- 1 stk. banan skåret i skiver
- salte peanuts
- 1 stk. æble skåret i tern
- 1 stk. forårsløg, hakket
- frisk koriander
- evt. mango og rosiner
Sådan gør du
Karrysauce
- Start med at hakke løg og hvidløg. Bare hak det groft, saucen skal blendes.
- Kom olie på en stor pande (eller en gryde) og steg løg og hvidløg – det må ikke blive brunt.
- Tilsæt alle krydderierne og lad det stege et minuts tid under omrøring.
- Skær gulerødder og blomkål i mindre tern og tilsæt til panden. Lav dem ikke for store, da de ellers skal koge længe.
- Tilsæt vand med bouillon, soyasauce, kokosmælk, honning og æble i tern. Lad nu saucen simre, til grøntsagerne er møre.
- Imens koges ris efter anvisning på posen.
Soyaristede kikærter
- Skyl kikærterne og kom dem på en pande med lidt olie.
- Tilsæt soyasauce og lad dem stege, til de er helt gyldne.
Servering
- Blend saucen og tilsæt evt. mere vand, hvis du ønsker en tyndere sauce. Smag til med salt.
- Server karrysaucen med ris og toppings anrettet i små skåle.
- Velbekomme.
Aftensmad med grøntsager
Inspirationen til at bruge grøntsager i stedet for maizena kommer fra dygtige Alberte, som også har en opskrift på ristaffel med grøntsager. Hvis du leder efter andre opskrifter med grøntsager i, så kan jeg anbefale min nemme grøntsagssauce, som er godkendt af min niece. Som så mange andre børn, er hun ikke vild med varme grøntsager. Derfor tænker jeg også, at denne karrysovs vil være et hit hos hende. Ellers vil jeg anbefale min grøntsagslasagne, som også er fyldt med grøntsager.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
6 Kommentarer
Kære Stinna,
1000 tak for den gode opskrift, som blev afprøvet her til aften! Den er godkendt og smager skønt :-)
Mvh.
Amalie
Hvor er det dejligt, at du kan lide opskriften :-) Tak for tilbagemeldingen.
Rigtig dejlig ret Stinna. Peter og Asta lavede det til alle vores venner. Smagte godt i maven.
Dejligt at opskriften kunne bruges :-)
Hej Stinna. Har du prøvet at fryse karrysaucen ?
Hej, nej det har jeg desværre ikke :-)