4,1K
Vegetarisk paprikash er en vegetarisk udgave af den ungarnske paprikagryde. Den originale version er lavet med kylling, men jeg har valgt at udskifte kylling med grøntsager og kikærter.
Paprikash
Vegetarisk paprikash minder lidt om en klassisk gullash eller min vegetariske paprikagryde. Men i denne ungarnske gryderet er der tilsat fed creme fraiche, som giver en skøn smag til gryderetten. Gryderetten serveres med kartoffelmos eller rodfrugtmos til.
Vegetarisk Paprikash
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Grøntsager
- 2 spsk. olie
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. røde peberfrugter
- 100 g friske cherrytomater
- 400 g blomkål
- 1 dåse kikærter
Paprikasauce
- 3 tsk. paprika
- 1/2 tsk. røget paprika
- 3 dl vand
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
- 2 dl passata (eller dåse med hakkede tomater)
- 1 tsk. mørk balsamico
- salt og peber
- 1 dl creme fraiche ( 18%)
- 1 tsk. soyasauce
- 1 spsk. smør
Sådan gør du
Grøntsager
- Start med at klargøre grøntsagerne.
- Hak løg og hvidløg fint. Kom en smule olie på en pande og steg det deri. Det må ikke blive brunt.
- Imens skæres peberfrugter i tern og cherrytomater i halve. Skær blomkål i mindre buketter og skyl kikærterne grundigt.
Paprikasauce
- Tilsæt paprika og røget paprika til panden. Rør det rundt. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og passata.
- Tilsæt alle grøntsagerne og kikærterne, sammen med balsamico, salt og peber.
- Lad det simre i cirka 40 minutter. Tilsæt creme fraiche og rør det rundt.
- Smag til med salt, peber og soyasauce. Tilsæt smør og rør rundt.
- Serveres med kartoffelmos eller rodfrugtmos. Velbekomme.
Vegetariske gryderetter
Herhjemme er vi vilde med gryderetter og jeg har efterhånden lavet en del vegetariske grydetter. Prøv fx gerne vegetarisk bourguignon eller vegetarisk gryderet med aubergine og linser.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Nem og lækker ret. Jeg brugte en hel dåse hakket tomat i stedet for passata
Tak for tip :-)