Vegetarisk Paprikash

af Stinna

Vegetarisk paprikash er en vegetarisk udgave af den ungarnske paprikagryde. Den originale version er lavet med kylling, men jeg har valgt at udskifte kylling med grøntsager og kikærter.

Vegetarisk Paprikash

Paprikash

Vegetarisk paprikash minder lidt om en klassisk gullash eller min vegetariske paprikagryde. Men i denne ungarnske gryderet er der tilsat fed creme fraiche, som giver en skøn smag til gryderetten. Gryderetten serveres med kartoffelmos eller rodfrugtmos til.

Vegetarisk Paprikash

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid45 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Grøntsager

  • 2 spsk. olie
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 100 g friske cherrytomater
  • 400 g blomkål
  • 1 dåse kikærter

Paprikasauce

  • 3 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 3 dl vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl passata (eller dåse med hakkede tomater)
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • salt og peber
  • 1 dl creme fraiche ( 18%)
  • 1 tsk. soyasauce
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

Grøntsager

  • Start med at klargøre grøntsagerne.
  • Hak løg og hvidløg fint. Kom en smule olie på en pande og steg det deri. Det må ikke blive brunt.
  • Imens skæres peberfrugter i tern og cherrytomater i halve. Skær blomkål i mindre buketter og skyl kikærterne grundigt.

Paprikasauce

  • Tilsæt paprika og røget paprika til panden. Rør det rundt. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og passata.
  • Tilsæt alle grøntsagerne og kikærterne, sammen med balsamico, salt og peber.
  • Lad det simre i cirka 40 minutter. Tilsæt creme fraiche og rør det rundt.
  • Smag til med salt, peber og soyasauce. Tilsæt smør og rør rundt.
  • Serveres med kartoffelmos eller rodfrugtmos. Velbekomme.

Vegetariske gryderetter

Herhjemme er vi vilde med gryderetter og jeg har efterhånden lavet en del vegetariske grydetter. Prøv fx gerne vegetarisk bourguignon eller vegetarisk gryderet med aubergine og linser.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Mathilde 6. marts 2023 - 18:26

Nem og lækker ret. Jeg brugte en hel dåse hakket tomat i stedet for passata

Reply
Stinna 8. marts 2023 - 15:26

Tak for tip :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.