Vegetarisk mughlai curry

af Stinna

Vegetarisk mughlai curry er en cremet, indisk vegetarret. Curryen er med mandler, champignon, blomkål og fløde. Serveres med hjemmebagte naanbrød og ris.

Mughlai curry – indisk vegetarret

Jeg er helt vild med indisk mad og har efterhånden også delt en del indiske vegetarretter herinde. Men denne er en ny variant, som traditionelt laves med kylling. I min opskrift er kylling skiftet ud med blomkål og svampe.

Retten består af den lækreste marinade med yoghurt, hvor blomkål marineres i. Derefter steges det og blandes med mandler (en slags mandelmælk), krydderier og fløde. Helt perfekt til en kold vinterdag.

Lad jer ikke skræmme af, at opskriften indeholder flere elementer. Det er ikke så svært og smager virkelig godt.

Vegetarisk mughlai curry

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Marinade

  • 2,5 dl creme fraiche (18%)
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. spidskommen, stødt
  • 1 tsk. gurkemeje, stødt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 drys chiliflager
  • 1 tsk. salt
  • 400 g blomkål

Stegte svampe

  • 200 g champignon
  • 2 spsk. olivenolie

Mandelfløde

  • 50 g mandler
  • 1 dl vand

Sauce

  • 1 spsk. smør
  • 2 stk. løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket,
  • 1 klump ingefær (2 x 2 cm), revet
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. sukker
  • 1,5-2 dl grøntsagsbouillon ( 1 bouillonterning opløst i vand)
  • 1 dl fløde

Tilbehør

  • naanbrød
  • ris til 4 personer

Sådan gør du

Marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Skær blomkål i mindre stykker og kom det i marinaden. Lad det trække 20 minutter.

Stegte svampe

  • Skær champignon i tynde skiver og stem dem på en pande med olie i et par minutter.

Mandelfløde

  • Kog mandler i vand i 10 minutter. Hæld vandet fra. Blend de kogte mandler med 1 dl vand, til en ensartet konsistens.

Sauce

  • Kom smør på en pande (middelvarme). Tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege et minut under omrøring.
  • Tilsæt krydderier og sukker.
  • Tilsæt nu marineret blomkål og lad det stege et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon, fløde og mandelfløde.
  • Lad det simre i 20-30 minutter, til saucen er tyknet og blomkål er færdigt. Smag til med salt.
  • Serveres med ris og naanbrød. Velbekomme.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy