Vegetarisk mughlai curry

af Stinna

Vegetarisk mughlai curry er en cremet, indisk vegetarret. Curryen er med mandler, champignon, blomkål og fløde. Serveres med hjemmebagte naanbrød og ris.

Mughlai curry – indisk vegetarret

Jeg er helt vild med indisk mad og har efterhånden også delt en del indiske vegetarretter herinde. Men denne er en ny variant, som traditionelt laves med kylling. I min opskrift er kylling skiftet ud med blomkål og svampe.

Retten består af den lækreste marinade med yoghurt, hvor blomkål marineres i. Derefter steges det og blandes med mandler (en slags mandelmælk), krydderier og fløde. Helt perfekt til en kold vinterdag.

Lad jer ikke skræmme af, at opskriften indeholder flere elementer. Det er ikke så svært og smager virkelig godt.

Vegetarisk mughlai curry

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 4 stemmer

Ingredienser

Marinade

  • 2,5 dl creme fraiche (18%)
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. spidskommen, stødt
  • 1 tsk. gurkemeje, stødt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 drys chiliflager
  • 1 tsk. salt
  • 400 g blomkål

Stegte svampe

  • 200 g champignon
  • 2 spsk. olivenolie

Mandelfløde

  • 50 g mandler
  • 1 dl vand

Sauce

  • 1 spsk. smør
  • 2 stk. løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket,
  • 1 klump ingefær (2 x 2 cm), revet
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. sukker
  • 1,5-2 dl grøntsagsbouillon ( 1 bouillonterning opløst i vand)
  • 1 dl fløde

Tilbehør

  • naanbrød
  • ris til 4 personer

Sådan gør du

Marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Skær blomkål i mindre stykker og kom det i marinaden. Lad det trække 20 minutter.

Stegte svampe

  • Skær champignon i tynde skiver og stem dem på en pande med olie i et par minutter.

Mandelfløde

  • Kog mandler i vand i 10 minutter. Hæld vandet fra. Blend de kogte mandler med 1 dl vand, til en ensartet konsistens.

Sauce

  • Kom smør på en pande (middelvarme). Tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege et minut under omrøring.
  • Tilsæt krydderier og sukker.
  • Tilsæt nu marineret blomkål og lad det stege et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon, fløde og mandelfløde.
  • Lad det simre i 20-30 minutter, til saucen er tyknet og blomkål er færdigt. Smag til med salt. Tilsæt de stegte svampe og lad det simre et par minutter mere.
  • Serveres med ris og naanbrød. Velbekomme.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

8 Kommentarer

Sandra 22. januar 2022 - 10:27

5 stars
Jeg lavede denne ret i sidste uge. Det var vildt lækkert!
Der står dog ikke noget om, hvornår de stegte svampe skal i retten eller hvad planen var med dem? Men jeg tilføjede dem bare da retten var næsten færdig, og det blev rigtig godt.

Reply
Stinna 24. januar 2022 - 09:07

Tak, så dejligt at opskriften kunne bruges. Det var rigtigt det du gjorde, jeg tilføjer det lige :-)

Reply
Gry 8. april 2022 - 09:23

Kan man bruge andet end mandelfløde?

Reply
Stinna 10. april 2022 - 17:59

Hej, det er almindelig fløde og mandler der skal bruges :-) Jeg har desværre ikke forsøgt mig med andre slags.

Reply
Am 9. april 2022 - 18:06

5 stars
Vildt god opskrift, den bliver gemt og delt!

Reply
Stinna 10. april 2022 - 18:00

Hvor dejligt, mange tak! :-)

Reply
Karin 9. august 2023 - 17:55

Der står, at blomkålen skal marineres i yoghurt, men i ingredienslisten står der cremefraiche?

Reply
Stinna 13. august 2023 - 19:09

Hej, du kan bruge både creme fraiche og yoghurt :-)

Reply
5 from 4 votes (2 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.