1,8K
Vegetarisk gryderet med halloumi, fløde og karry. Denne lækre gryderet er lavet med græskar, kartofler, bønner og skønne krydderier. Den er smagfuld, mættende og ganske nem at lave.
Vegetarisk gryderet med halloumi
Opskriften herunder er min kærestes idé. Han laver nemlig ofte denne ret til os, som han kalder for efterårsgryde. Jeg har tilsat halloumi, som bidrager med mæthed og en god konsistens til retten.
Vegetarisk gryderet med halloumi
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Stegt halloumi
- 1 pakke halloumi (200 g)
- 2 spsk. olie
Vegetarisk gryderet
- 2 spsk. olie
- 2 stk. løg, finthakket
- 1 stk. porre, skåret i tynde skiver
- 3 stk. selleristængler, skåret i tynde skiver
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 400 g kartofler, skrællede og skåret i mindre tern
- 400 g græskar, skåret i mindre tern
- 1 spsk. karry
- 2 spsk. paprika
- 3 spsk. tomatpuré
- 1-2 spsk. soyasauce
- 4 dl vand
- 2,5 dl fløde
- 3 stk. laurbærblade
- 1 dåse limabønner eller hestebønner
- salt og peber
Servering
- Ris
- Fladbrød
Sådan gør du
Stegt halloumi
- Start med at skære halloumi i mindre tern – cirka 2 x 3 cm. Steg dem på en pande med olie, til de er gyldne. Tag dem af panden.
Vegetarisk gryderet
- Start med at klargøre alle grøntsagerne.
- Kom olie i en gryde. Tilsæt alle grøntsagerne og lad det stege i cirka 5 minutter under omrøring.
- Tilsæt paprika og karry. Lad det stege i cirka 1 minutter under omrøring. Det må godt varmes godt i gennem, men skal ikke brænde på.
- Tilsæt tomatpuré, soyasauce, vand, fløde, laurbærblade og skyllede bønner.
- Lad gryderetten simre til kartofler og græskar er mørt – men gerne længere. Gryderetten har godt af at simre længe.
- Inden servering tilsætte stegt halloumi. Lad det simre i retten i cirka 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Serveres med ris og fladbrød. Velbekomme!
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.