Vegetarisk fajitas med kartofler, peberfrugt, bønner og krydret marinade. Herhjemme er vi ret vilde med mexicansk mad og især den slags, som kan fyldes i hjemmelavede tortillas – og serveres med guacamole og tomatsalsa til.
Opskrift på vegetarisk fajitas
Normalt laves fajitas med kød (og navnet betyder noget med kød). Men jeg har lavet en vegetarisk version, hvor jeg har skiftet kød ud med kartofler og tilsat ekstra grøntsager og bønner. Det smager virkelig godt og er perfekt fyld i madpandekager. Ud over at smage skønt, så er det en virkelig hurtig ret. Opskriften herunder rækker til 2 personer – og måske flere, alt efter hvor meget tilbehør I serverer til.
Vegetarisk fajitas
Ingredienser
Bagte kartofler
- 400 g kartofler
- 2 spsk. olivenolie
Fajitas
- 2 grønne peberfrugter
- 1 dåse kidneybønner
- 1 stk. rødløg
Fajitas krydderier
- 1 spsk. oregano, tørret
- 1 spsk. spidskommen, stødt
- 1/2 tsk. røget paprika
- 1 drys chili
- 1/2 tsk. salt
- 1 drys peber
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1/2 tsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. mørk balsamico
Tilbehør: tortillapandekager + tomatsalsa
- creme fraiche
- evt. avocado
- frisk koriander
- lime
Sådan gør du
Bagte kartofler
- Start med at vaske kartoflerne godt. Skær dem i både og kom dem i et ildfast fad. Hæld olie over og bag dem i ovnen i 20 minutter ved 200 grader (alm. ovn).
Fajitas
- Skær peberfrugt og rødløg i strimler.
- Skyl bønnerne grundigt.
Fajitas krydderier
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål til en tyk dressing. Vend dressingen over grøntsagerne og bønnerne og fordel det godt.
- Steg grøntsagerne og bønnerne på en pande, til peberfrugterne er blevet møre, men stadig har bid.
- Vend de bagte kartofler sammen med indholdet fra panden. Smag til med salt.
- Kom fyldet i en tortillapandekage sammen med creme fraiche, frisk koriander, tomatsalsa og evt. avocado. Velbekomme.
Mexicansk vegetarmad
Hvis du også er vild med det mexicanske køkken, så er disse opskrifter måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.