179
Vegetarisk efterårsgryde er den lækreste, vegetariske gryderet med efterårssmage. Så elsker du også tunge og velsmagende gryderetter, så er denne sikkert noget for dig.
Opskrift på vegetarisk efterårsgryde
Herhjemme elsker vi gryderetter! Især de lidt tunge gryderetter fyldt med smag og gerne med piskefløde. Denne gryderet er ingen undtagelse. Den er lavet med de skønneste efterårsingredienser såsom knoldselleri, æbler og serveres med ovnbagt græskar. Den er fyldt med smag og er perfekt til kølige efterårsdage.
Den vegetariske gryderet er smagt til med rosmarin, ketchup og soyasauce. Det giver en god dybde til retten og et godt modspil til de øvrige ingredienser. Brug helst syrlige æbler, da retten ellers kan blive meget sødlig.
Vegetarisk efterårsgryde
Opskriften herunder rækker til 2-3 portioner, alt efter hvad der serveres til.
Antal: 2
Ingredienser
- 400 g knoldselleri, i små tern
- 225 g æbler, i små tern
- 2 stk. løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- 4 spsk. soyasauce
- 3 spsk. ketchup
- 1 håndfuld frisk rosmarin, finthakket
- 240 g kogte kikærter eller Ingrid ærter
- 5 dl vand
- salt og peber
- 1 dl piskefløde
Servering
- Pommes frites
- Ovnbagt græskar
Sådan gør du
Efterårsgryde
- Start med at klargøre alle grøntsagerne. Kom olie i en gryde og steg grøntsagerne i 10 minutter under omrøring.
- Tilføj de øvrige ingredienser (pånær fløde!) og lad gryderetten simre i 1 time. Spæd til mere væske, hvis nødvendigt.
- Efter 1 time røres fløde i. Smag til med salt og peber.
Servering
- Server efterårsgryden med ovnbagt græskar og pommes frites. Velbekomme!