Vegetarisk efterårsgryde

af Stinna

Vegetarisk efterårsgryde er den lækreste, vegetariske gryderet med efterårssmage. Så elsker du også tunge og velsmagende gryderetter, så er denne sikkert noget for dig.

Opskrift på vegetarisk efterårsgryde

Herhjemme elsker vi gryderetter! Især de lidt tunge gryderetter fyldt med smag og gerne med piskefløde. Denne gryderet er ingen undtagelse. Den er lavet med de skønneste efterårsingredienser såsom knoldselleri, æbler og serveres med ovnbagt græskar. Den er fyldt med smag og er perfekt til kølige efterårsdage.

Den vegetariske gryderet er smagt til med rosmarin, ketchup og soyasauce. Det giver en god dybde til retten og et godt modspil til de øvrige ingredienser. Brug helst syrlige æbler, da retten ellers kan blive meget sødlig.

Vegetarisk efterårsgryde

Opskriften herunder rækker til 2-3 portioner, alt efter hvad der serveres til.
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 400 g knoldselleri, i små tern
  • 225 g æbler, i små tern
  • 2 stk. løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. soyasauce
  • 3 spsk. ketchup
  • 1 håndfuld frisk rosmarin, finthakket
  • 240 g kogte kikærter eller Ingrid ærter
  • 5 dl vand
  • salt og peber
  • 1 dl piskefløde

Servering

  • Pommes frites
  • Ovnbagt græskar

Sådan gør du

Efterårsgryde

  • Start med at klargøre alle grøntsagerne. Kom olie i en gryde og steg grøntsagerne i 10 minutter under omrøring.
  • Tilføj de øvrige ingredienser (pånær fløde!) og lad gryderetten simre i 1 time. Spæd til mere væske, hvis nødvendigt.
  • Efter 1 time røres fløde i. Smag til med salt og peber.

Servering

  • Server efterårsgryden med ovnbagt græskar og pommes frites. Velbekomme!

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.