Vegetarisk carbonara

af Stinna

Vegetarisk carbonara med svampe, ost og halloumi. Denne vegetariske udgave af klassiskeren carbonara smager helt fantastisk og er samtidigt virkelig nem at lave.

Vegetarisk carbonara

Opskrift på vegetarisk carbonara

Elsker du også carbonara? Så prøv denne udgave. Den smager virkelig godt og er tilmed nem at lave. Bacon er skiftet ud med stegte svampe og halloumi, hvor jeg har tilsat røget paprika. Det giver en god dybde til retten – og en masse umami!

Vegetarisk carbonara

Servings: 4 portioner
Author: Stinna
4.50 fra 10 stemmer

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g halloumi eller grillost
  • 100 g champignon
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 100 g vesterhavsost fintrevet
  • 2 stk. æggeblommer
  • Salt og peber
  • 1 dl piskefløde
  • 1 håndfuld bredbladet persille finthakket

Sådan gør du

  • Kog spaghetti i letsaltet vand.
  • Start med at skære halloumi i mindre tern og champignon i skiver.
  • Kom olie på en stegepande. Tilsæt halloumi, finthakket hvidløg, champignon og røget paprika.
  • Steges ved middelvarme til halloumi er gyldent.
  • I en skål røres fintrevet vesterhavsost, æggeblommer, salt, peber og fløde sammen.
  • Tilsæt skålens indhold til stegepanden.
  • Tilsæt pasta (gem lidt kogevand) og varm det langsomt op på lav varme under omrøring.
  • Tilsæt finthakket persille og vend dert rundt.
  • Du kan tilsætte en smule af kogevandet fra pasta, hvis du ønsker en tyndere sauce.
  • Serveres med Vesterhavsost.
  • Velbekomme.
Vegetarisk carbonara

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

10 Kommentarer

Louise 23. januar 2024 - 18:27

2 stars
Vegetarisk pastaret. Carbonara er vist lige at strække den,..

Reply
Stinna 24. januar 2024 - 13:38

Jeg synes den smager som en carbonara. Men enig, den er jo kun inspireret af :-)

Reply
Sofie 21. februar 2024 - 19:11

4 stars
Virkelig lækker opskrift! Kan også anbefale at tilsætte soltørrede tomater i tern :)

Reply
Stinna 22. februar 2024 - 12:22

Hvor dejligt! Tak for tip :-)

Reply
Rasmus 21. september 2024 - 19:43

5 stars
Lækker opskrift, gerne lidt flere svampe, så er den helt perfekt

Reply
Stinna 23. september 2024 - 11:23

Tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
Timme 22. maj 2025 - 16:40

Carbonara er det ikke – overhovedet ikke… Paprika, vesterhavsost, fløde ? Men ikke nogen dårlig pastaret :o9

Reply
Stinna 22. maj 2025 - 18:09

Ha ha nej måske ikke :-) Men tak!

Reply
Pia 27. maj 2025 - 20:47

5 stars
Tak for opskriften!

Jeg lavede lidt om op opskriften, men dejligt at have en opskrift at gå ud fra.

– brugte ca. dobbelt så mange champignoner
– tilføjede lidt hakkede soltørrede tomater, som jeg så en anden havde forslået
– brugte lidt frisk timian (under tilberedningen) og lidt frisk hakket basilikum til slut istedet for persille.
– Tilføjede lidt revet citronskal efter jeg havde anrette på tallerkenen.

Både min datter og jeg spiste det med stor velbehag.

Reply
Stinna 29. maj 2025 - 19:00

Hvor dejligt! Mange tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
4.50 from 10 votes (6 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.