Vegetarisk canneloni med ricotta og spinat

af Stinna

Canneloni kaldes også for lasagneruller. Canneloni er nemlig en slags lasagne, hvor lasagnepladerne rulles om fyld og toppes med tomatsauce. I denne vegetariske udgave er lasagnerullerne fyldt med ricottaost, æg, spinat og blomkål.

Vegetarisk canneloni med ricotta og spinat

Canneloni med ricotta og spinat

Lasagnerullerne er en skøn kombination af ricottafyld og krydret tomatsauce. Jeg toppede rullerne med frisk mozzarella (kugle) og parmesanost. Hvis du er meget glad for ost, kan du dog sagtens tilføje mere. Opskriften rækker til cirka 8 ruller.

Vegetarisk canneloni med ricotta og spinat

Opskriften herunder rækker til 3-4 portioner. Hvis I er meget sultne, så lav gerne en salat til.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid25 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Tomatsovs

  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2,5 dl vand
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. mørk balsamico
  • 1 spsk. sukker
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 drys salt og peber
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. timian tørret

Fyld

  • 1 spsk. olie til stegning
  • 200 g spinat frisk
  • 300 g blomkål
  • 250 g ricotta
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 drys peber
  • 1 drys muskatnød
  • skal af 1 citron
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Derudover

  • 1 pakke friske lasagneplader 250g
  • 100 g frisk mozzarella
  • 50 g parmesanost (eller mere)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).

Tomatsovs

  • Start med at hakke løg og hvidløg fint. Kom lidt olie i en gryde/pande og steg det deri.
  • Tilsæt hakkede tomater, vand, tomatpuré, balsamico, sukker, laurbærblad, salt, peber, olie og timian. Lad saucen simre i cirka 10 minutter.

Fyld

  • Kom lidt olie på en pande. Skyl spinat og tilsæt på panden. Lad det stege, til spinaten er faldet sammen. Hak blomkål i mindre stykker. Tilsæt blomkål og lad det stege i 5-10 minutter ved svag varme.
  • I en skål blandes ricotta, æg, salt, peber, muskalnød, citron og hakket persille. Vend det sammen med fyldet fra panden. Smag til med salt.

Servering

  • Kom 3 spsk. tomatsauce i et ildfast fad. Fold lasagnepladerne ud. Hvis de er meget store, kan du halvvere dem. Kom 1-2 spsk. fyld på hver plade og rul den sammen. Kom rullerne over i fadet.
  • Top rullerne med resten af tomatsaucen og fordel det godt på rullerne. Skær mozzarellaosten i tern og riv parmesanosten. Kom det oven på tomatsaucen.
  • Bag fadet midt i ovnen i cirka 25 minutter. Hvis saucen er blevet for tyk, kan du hælde en smule vand på rullerne mens de er i ovnen.
  • Spises mens det er varmt. Velbekomme.

Tilbehør til canneloni

Hvis du skal servere canneloni til aftensmad, vil jeg anbefale at servere lidt godt brød til og en skøn salat. Lav fx hjemmebagte hvidløgssnurrer eller spidskålssalat med hvidløgsdressing, æble og ristede mandler til.

Vegetarisk lasagne

Herhjemme er vi vilde med hjemmelavet lasagne – især denne vegetariske grøntsagslasagne.

Vegetarisk canneloni med ricotta og spinat
Vegetarisk canneloni med ricotta og spinat

Følger du med på Instagram? Ellers er du velkommen til at følge min profil lige her.

2 Kommentarer

Jenny 28. august 2021 - 14:25

Teknisk set er canaloni lange pasta rør, der fyldes med fyld. Men mange “snyder” og anvender lasagne plader.

Reply
Stinna 28. august 2021 - 18:14

Jeg må prøve med de rør, hvis jeg kan finde dem :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.