Vegetarisk burritos – eller måske mexicansk panini. Lækre, snaskede burritos med fyld af krydret linsefyld, avocado, spinat og ost. Nem aftensmad, som smager virkelig godt. Perfekt til hverdagsmad med en salat til.
Opskrift på vegetarisk burritos
Disse vegetariske burritos er virkelig nemme at lave. Det krydrede fyld steges på panden og fyldes i tortillas. Efterfølgende steges de i en paninimaskine, som gør dem lækre og sprøde.
I disse vegetariske burritos har jeg valgt at komme avocado, god ost og spinat i. Men jeg er helt sikker på, at de også vil smage fantastisk med guacamole og andre grøntsager i.
Vegetarisk burritos
Ingredienser
Linsefyld
- 1 dåse grønne linser (cirka 240 g)
- 2 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 300 g cherrytomater
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander, stødt
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. røget paprika
- 2 tsk. oregano
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 stk. peberfrugter
- salt
Burritos
- 4-6 stk. tortillapandekager
- 2 stk. avocado
- 100 g revet ost (fx mozzarella eller cheddarost)
- 50 g revet hård ost
- 1 pose frisk spinat
Sådan gør du
Krydret linsefyld
- Hak løg og hvidløg fint. Kom olie på en pande og steg det i et minut.
- Skær cherrytomater i kvarte og peberfrugt i tern. Tilsæt til panden. Lad det stege et par minutter.
- Tilsæt krydderier, tomatpuré og grønne linser. Lad det stege cirka 10 minutter.
Vegetarisk burritos
- Skær avocado i skiver og skyl spinat grundigt.
- Tænd for din paninimaskine.
- Fyld én tortillapandekage med krydret linsefyld, avocado, spinat og ost. Kom gerne ost øverst, så holder din panini bedre sammen.
- Smør kanterne af din panini med koldt vand (brug bare fingrene). Pres din burrito sammen og kom den i den varme paninimaskine. Bag din burrito til den er sprød og osten er smeltet. Velbekomme.
En burrito er en madpandekage som fyldes med mexicansk fyld. Ofte fyldes de med kød, grøntsager, ost og lignende. I denne vegetariske udgave er kød skiftet ud med krydret linsefyld, hvor jeg også har tilsat grøntsager. Ofte kommes der også stegte ris eller lignende i mexicanske burritos. Det er helt op til dig.
Det er vigtigt at fyldet ikke er for vandet, da disse burritos så vil være svære at få stegt helt lækre. Hvis du ikke ejer en paninimaskine, kan du sikkert sagtens stege dem på en varm stegepande.
De er allerbedst når de er nylavede og varme. Men de kan også sagtens laves til madpakken og spises kolde.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Hej – der står ikke tomatpuré på listen af ingredienser. Vh
Hej, det skal bare i efter krydderierne :-)