Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Vegetarisk bulgogi

af Stinna

Vegetarisk bulgogi er en vegetarisk udgave af den koreanske ret, som oprindeligt består af marineret, grillet oksekød. I denne udgave har jeg skiftet oksekød ud med peberfrugt, løg og broccoli. 

Vegetarisk bulgogi

Opskrift på vegetarisk bulgogi

Det specielle ved denne koreanske opskrift er marinaden. Marinaden består nemlig af moden pære, brun farin, soyasauce, ingefær og hvidløg. Grøntsagerne vendes i den lækre marinade og steges derefter på panden. Bulgogi serveres med ris, sesamfrø og forårsløg.

Opskriften herunder rækker til 3-4 portioner, alt efter hvor sultne I er. Hvis I er meget sultne, vil jeg anbefale at servere krydrede edamamebønner til eller soyaristede kikærter.

Vegetar bulgogi

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Bulgogi marinade

  • 2 spsk. olie (gerne sesamolie)
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 x 2 cm frisk ingefær, fintrevet
  • 2 spsk. brun farin
  • 4 spsk. soyasauce
  • 1 drys rød chili (flager)
  • 1 drys peber
  • 1 stk. moden pære, fintrevet
  • 2 spsk. limesaft

Grøntsager

  • 1 stk. stort broccoli (eller 2 små)
  • 1 stk. stort løg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 stk. forårsløg

Servering

  • ris til 4 personer
  • 2 stk. forårsløg
  • sesamfrø

Sådan gør du

Bulgogi marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Pæren skal skrælles og rives fint på et rivejern. Smag marinaden til med chili og peber. Sæt marianden til side.

Grøntsager

  • Skær broccoli i mindre stykker og skær løg i kvarte.
  • Skær peberfrugt i lange strimler og forårsløg skæres på langs i lange stykker.
  • Hæld marianden over grøntsagerne og vend det godt rundt. Lad det stå i 10 minutter.

Stegning

  • Varm en pande eller wok op til middelhøj varme.
  • Tilsæt grøntsagerne til panden. Steg grøntsagerne til de er møre – men stadig har bid. Det tager ganske kort tid – cirka 5 minutter under omrøring.

Servering

  • Server bulgogi med ris, fintsnittede forårsløg og sesamfrø. Velbekomme.

Bulgogi kaldes også for koreansk barbecue og er en klassisk koreansk ret. Min udgave er ikke autentisk, men smager virkelig godt og er en spændende måde, at tilberede sine grøntsager på. 


Marinaden er både salt, sød, lidt syrlig og fyldt med smag. 


Du kan sagtens erstatte grøntsagerne med andre grøntsager. Jeg forestiller mig at svampe vil være rigtig lækkert i denne marinade.

Vegetarisk bulgogi
Vegetarisk bulgogi

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy