Vegetarisk bulgogi

af Stinna

Vegetarisk bulgogi er en vegetarisk udgave af den koreanske ret, som oprindeligt består af marineret, grillet oksekød. I denne udgave har jeg skiftet oksekød ud med peberfrugt, løg og broccoli. 

Vegetarisk bulgogi

Opskrift på vegetarisk bulgogi

Det specielle ved denne koreanske opskrift er marinaden. Marinaden består nemlig af moden pære, brun farin, soyasauce, ingefær og hvidløg. Grøntsagerne vendes i den lækre marinade og steges derefter på panden. Bulgogi serveres med ris, sesamfrø og forårsløg.

Opskriften herunder rækker til 3-4 portioner, alt efter hvor sultne I er. Hvis I er meget sultne, vil jeg anbefale at servere krydrede edamamebønner til eller soyaristede kikærter.

Vegetar bulgogi

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

Bulgogi marinade

  • 2 spsk. olie (gerne sesamolie)
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 x 2 cm frisk ingefær, fintrevet
  • 2 spsk. brun farin
  • 4 spsk. soyasauce
  • 1 drys rød chili (flager)
  • 1 drys peber
  • 1 stk. moden pære, fintrevet
  • 2 spsk. limesaft

Grøntsager

  • 1 stk. stort broccoli (eller 2 små)
  • 1 stk. stort løg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 stk. forårsløg

Servering

  • ris til 4 personer
  • 2 stk. forårsløg
  • sesamfrø

Sådan gør du

Bulgogi marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Pæren skal skrælles og rives fint på et rivejern. Smag marinaden til med chili og peber. Sæt marianden til side.

Grøntsager

  • Skær broccoli i mindre stykker og skær løg i kvarte.
  • Skær peberfrugt i lange strimler og forårsløg skæres på langs i lange stykker.
  • Hæld marianden over grøntsagerne og vend det godt rundt. Lad det stå i 10 minutter.

Stegning

  • Varm en pande eller wok op til middelhøj varme.
  • Tilsæt grøntsagerne til panden. Steg grøntsagerne til de er møre – men stadig har bid. Det tager ganske kort tid – cirka 5 minutter under omrøring.

Servering

  • Server bulgogi med ris, fintsnittede forårsløg og sesamfrø. Velbekomme.

Bulgogi kaldes også for koreansk barbecue og er en klassisk koreansk ret. Min udgave er ikke autentisk, men smager virkelig godt og er en spændende måde, at tilberede sine grøntsager på. 


Marinaden er både salt, sød, lidt syrlig og fyldt med smag. 


Du kan sagtens erstatte grøntsagerne med andre grøntsager. Jeg forestiller mig at svampe vil være rigtig lækkert i denne marinade.

Vegetarisk bulgogi
Vegetarisk bulgogi

6 Kommentarer

Jens 17. november 2022 - 18:45

5 stars
Nemt, billigt og virkelig velsmagende

Reply
Stinna 24. november 2022 - 15:24

Tusind tak :-)

Reply
Signe 11. oktober 2024 - 14:00

Har lavet retten mange gange. Den er så lækker og ser så i bydende ud.
Tænker jeg vil prøve at putte lidt soyabønneri (edamamebønner) i for at tilføre lidt protein til retten.
Hvad tænker du om det?…

Reply
Stinna 22. oktober 2024 - 12:21

Hvor dejligt! Det tænker jeg lyder rigtig lækkert :-)

Reply
Signe 11. oktober 2024 - 14:04

5 stars
Glemte lige at give den 5 stjerner. Det fortjener den.
Knasende sprød, indbydende og lækker.

Reply
Stinna 22. oktober 2024 - 12:20

Tusind tak :-)

Reply
5 from 2 votes

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.