Vegetarburger

af Stinna

Vegetarburger med den lækreste rødbedebøf, hjemmebagte brioche boller, burgerdressing, grønt og syltede rødløg. Her får I mit bud på den perfekte vegetarburger.

Vegetarburger

Opskrift på den bedste vegetarburger

Vegetarburger med rødbedebøf er min yndlingsburger – den er virkelig lækker og smager helt fantastisk. Denne vegetarburger er dén burger, der for mig smager mest af en klassisk burger. Derfor har jeg også holdt burgeren helt simpel og kun tilsat de elementer, som der oftest er i en klassisk burger. 

Til denne opskrift bruger jeg følgende opskrifter:

Vegetarburger

Opskriften herunder rækker til 4-6 vegetarburgere.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

Vegetarbøffer

  • 250 g rødbede vægt målt revet
  • 1 stk. løg
  • 3 stk. æg
  • 50 g hård ost fx parmesanost
  • 50 g revet mozzarellaost
  • 50 g hvedemel
  • 50 g rasp
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 drys chiliflager
  • salt og peber
  • smagsneutral olie til stegning

Derudover

  • 4-6 stk. burgerboller
  • hjemmelavet burgerdressing

Tilbehør

  • agurk, i skiver
  • rå løg, i skiver
  • 1 stk. iceberg salat
  • syltede rødløg
  • 4-6 skiver ost

Sådan gør du

Vegetarbøffer

  • Riv rødbederne og løget groft på et rivejern.
  • Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt sammen. Lad farsen stå i 5 minutter.
  • Kom olie på en stegepande.
  • Kom en smule vand på hænderne. Tag en klump fars op og tryk den flad med hænderne. Placer den på stegepanden og steg den, til den er gylden på begge sider. Bøffen hænger bedre sammen, når den steges – grundet æg og ost.
  • Fortsæt med resten af farsen.

Vegetarburger

  • Nu skal burgerne samles. Smør burgerbollerne med burgerdressing. Kom derefter iceberg salat, burgerbøf, ost, agurk, rå løg og syltede rødløg i.
  • Velbekomme!


Denne burger uden kød er nem at lave og er lavet med en simpel rødbedebøf. Du kan også sagtens købe en færdig vegetarbøf, men jeg kan bedst lide den hjemmelavede slags, der ikke smager for meget af kød. Burgeren kan spises både til hverdag, men også som fredagsmad eller weekendmad. Prøv også at servere burgeren for gæster – de fleste kan godt lide en god, snasket burger som gæstemad. 


Burger uden kød

Skal der absolut kød i en burger? Ikke hvis du spørger mig. Men det handler om, at gøre burgeren virkelig god og lave en vegetarisk burger, som er fyldt med smag. Ikke noget med bare at springe bøffen over. I denne burger er bøffen lavet af rødbede, æg, krydderier og ost. Det giver en smagfuld burger. Du kan også prøve at erstatte vegetarbøffen med grillet halloumiost – det smager også skønt.


Hjemmelavede burgerboller

Du kan sagtens købe en færdig burgerbolle til denne opskrift. Men hvis det skal være ekstra lækkert, vil jeg anbefale dig at bage dem selv. Du kan enten bage klassiske burgerboller eller bløde briocheboller. Briocheboller er en bolle, hvor der er tilsat ekstra smør i dejen. De hjemmebagte burgerboller gør burgeren ekstra god – især hvis du har ekstra tid i en weekend. 

Vegetarburger

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.