Vegetarbøffer lavet af rødbede, ost, rasp og skønne krydderier. Her får du min bedste opskrift på en lækker vegetarbøf, som passer helt perfekt i en burger.
Opskrift på vegetarbøffer
Denne vegetarbøf minder om mine rødbedebøffer. Men denne version er tilsat ekstra smag og er for mig den perfekte bøf til en vegetarburger. Opskriften rækker til 6-8 bøffer, alt efter hvor store du laver dem.
Vegetarbøffer
Ingredienser
- 250 g rødbede (vægt målt revet)
- 1 stk. løg
- 3 stk. æg
- 50 g hård ost (fx parmesanost)
- 50 g revet mozzarellaost
- 50 g hvedemel
- 50 g rasp
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1/2 tsk. røget paprika
- 1 drys chiliflager
- salt og peber
- smagsneutral olie til stegning
Sådan gør du
- Riv rødbederne og løget groft på et rivejern.
- Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt sammen. Lad farsen stå i 5 minutter.
- Kom olie på en stegepande.
- Kom en smule vand på hænderne. Tag en klump fars op og tryk den flad med hænderne. Placer den på stegepanden og steg den, til den er gylden på begge sider. Bøffen hænger bedre sammen, når den steges – grundet æg og ost.
- Fortsæt med resten af farsen.
- Velbekomme.
Den bedste vegetarbøf
Men hvordan laver man så den bedste vegetarbøf? For mig er det vigtigt, at den ikke minder for meget om kød i smag og konsistens. Men den skal være fyldt med smag og have en god konsistens. Derfor er der i disse bøffer tilsat ost, som både giver den lækreste smag til bøffen – og så sikrer de, at farsen hænger sammen når de steges. Osten smelter nemlig når bøfferne steges. Du kan naturligvis også købe en færdig vegetarbøf, men jeg vil anbefale dig at prøve disse.
Server burgerbøffen med hjemmebagte briocheboller, burgerdressing, ost, syltede agurker, syltede rødløg og grønt.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Er de her bøffer fryse-egnede? De ser super lækre ud!
Hej, jeg har desværre ikke forsøgt at fryse dem. Men det tror jeg sagtens at de kan :-) og tak!