Tostadas med bønner

af Stinna

Tostadas med bønner, revet ost, avocado og hjemmelavet salsa. Denne lækre mexicanske ret har jeg lavet i en vegetarisk udgave, som smager fantastisk og er nem at lave.

Vegetarisk tostada

Tostada er en slags flad pandekage, som bages sprød i ovnen. Pandekagen toppes med ønsket fyld og minder mest om en åben taco. I denne opskrift har jeg brugt mine hjemmelavede tacos – men du kan også sagtens købe små tortillapandekager og bruge.

Jeg har ikke bagt pandekagerne i ovnen, inden der kommer fyld på. Det kan du dog sagtens, hvis du ønsker en sprødere pandekage. Opskriften rækker til cirka 8 stk., alt efter hvor store pandekager/brød du bruger.

Tostadas med bønner

Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk, Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Bønnefyld

  • olie til stegning
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 2 dåser kidneybønner
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. tomatpuré

Tilbehør

  • 100 g revet ost
  • 2-3 stk. avocado
  • tomatsalsa
  • tacos eller tortillas

Sådan gør du

Bønnefyld

  • Hak løg og hvidløg fint. Kom olie på en pande og steg det derpå.
  • Tilsæt krydderier og lad det stege kort under omrøring.
  • Skyl kidneybønner grundigt og tilsæt dem til panden. Tilsæt vand og tomatpuré. Lad det simre i cirka 10 minutter. Smag til med salt.
  • Mos derefter fyldet en smule med en gaffel.

Tostadas

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Placer pandekagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kom bønnefyldet på pandekagerne og top med revet ost. Bages i ovnen, til osten er smeltet.

Servering

  • De bagte tostadas serveres med tomatsalsa, friske koriander, creme fraiche og avocado. Velbekomme.

Taco pandekager

I denne opskrift har jeg selv bagt mine tacos. Du kan selvfølgelig sagtens købe færdige bløde tacos – eller tortillapandekager. Gå gerne efter de små pandekager.

Fyld til tostadas

Fyldet kan varieres på mange måder. Herhjemme er vi glade for at bruge kidneybønner og sorte bønner i mexicansk mad, men du kan selvfølgelig også bruge kylling eller andre slags kød. Mit fyld består af krydrede kidneybønner med spidskommen, koriander og paprika. Taco brødene toppes med revet ost, hjemmelavet mexicansk salsa, avocado og friske koriander.

Tilbehør til tostadas

Hvis du vil servere disse tostadas som en del af en større middag, så vil jeg anbefale dig at servere dem sammen med hjemmelavede tortillachips og min bedste guacamole. Lav også gerne en portion mexicansk salat til.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy