Tortellini i fad

af Stinna

Tortelinni i fad er en skøn vegetarisk hverdagsret, som er ganske nem at lave. Tortillini er bagt i ovnen i en skøn flødesauce med grøntsager og ost. 

Opskrift på tortellini i fad

Herhjemme er vi vilde med tortellini og især når det serveres med flødesauce. I denne opskrift får de fyldte pastaer selskab af blomkål, peberfrugt, porre og løg – og selvfølgelig fløde. Retten gratineres i ovnen med ost og rasp. Det er virkelig nemt og lækkert. 

Denne flødesaucen er lidt mild i smagen. Tilføj derfor gerne dine egne eller familiens yndlingskrydderier og husk at smage på saucen, inden du hælder det i fadet.

Tortellini i fad

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1 stk. løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 stk. porre, snittet fint
  • 2 stk. røde peberfrugter, skåret i tern
  • 200 g blomkål, finthakket
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 stk. tørret timian
  • 1 dåse kikærter (240 g kogte kikærter)
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • Salt
  • Peber
  • 1 dl piskefløde
  • 500 g friske tortellini (gerne med ost og spinat)
  • 100 g hård ost – fx Vesterhavsost
  • 1 håndfuld rasp

Sådan gør du

  • Kom olie i en gryde. Steg løg, hvidløg, porre, peberfrugt og blomkål et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt nu grøntsagsbouillon, timian, skyllede kikærter, paprika, røget paprika, salt, peber og fløde. Lad saucen simre i cirka 10 minutter. Smag saucen til med salt.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Tilføj tortellini til gryden og kog det kort op.
  • Fordel saucen i et ildfast fad. Drys med rasp og revet ost.
  • Bag fadet midt i ovnen i cirka 12 minutter.
  • Serveres herefter. Velbekomme!

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.