1,8K
Tortelinni i fad er en skøn vegetarisk hverdagsret, som er ganske nem at lave. Tortillini er bagt i ovnen i en skøn flødesauce med grøntsager og ost.
Opskrift på tortellini i fad
Herhjemme er vi vilde med tortellini og især når det serveres med flødesauce. I denne opskrift får de fyldte pastaer selskab af blomkål, peberfrugt, porre og løg – og selvfølgelig fløde. Retten gratineres i ovnen med ost og rasp. Det er virkelig nemt og lækkert.
Denne flødesaucen er lidt mild i smagen. Tilføj derfor gerne dine egne eller familiens yndlingskrydderier og husk at smage på saucen, inden du hælder det i fadet.
Tortellini i fad
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 2 spsk. olie til stegning
- 1 stk. løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 stk. porre, snittet fint
- 2 stk. røde peberfrugter, skåret i tern
- 200 g blomkål, finthakket
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 stk. tørret timian
- 1 dåse kikærter (240 g kogte kikærter)
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. røget paprika
- Salt
- Peber
- 1 dl piskefløde
- 500 g friske tortellini (gerne med ost og spinat)
- 100 g hård ost – fx Vesterhavsost
- 1 håndfuld rasp
Sådan gør du
- Kom olie i en gryde. Steg løg, hvidløg, porre, peberfrugt og blomkål et par minutter under omrøring.
- Tilsæt nu grøntsagsbouillon, timian, skyllede kikærter, paprika, røget paprika, salt, peber og fløde. Lad saucen simre i cirka 10 minutter. Smag saucen til med salt.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Tilføj tortellini til gryden og kog det kort op.
- Fordel saucen i et ildfast fad. Drys med rasp og revet ost.
- Bag fadet midt i ovnen i cirka 12 minutter.
- Serveres herefter. Velbekomme!