1,6K
Tomatrisotto som er nem at lave og smager fantastisk. Denne risotto er en anderledes udgave af risotto, hvor der er tilføjet tomatpuré og en dåse hakkede tomater.
Opskrift på tomatrisott
Tomatrisotto har en lækker dyb smag, som sammen med fx Vesterhavsost smager utrolig godt. Du kan også toppe din risotto med ricotta eller burrata.
Tomatrisotto
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 2 stk. store løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 4 dl risottoris
- 3 dl hvidvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. æblecidereddike
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 1 tsk. paprika
- 9 dl grøntsagsbouillon
- 2 håndfulde revet ost (fx Vesterhavsost)
- 20 g smør
- salt
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg fint.
- Kom olie i en gryde.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege et minut cirka. Det skal ikke brunes, men løgene skal blive ‘klare’.
- Tilsæt ris og lad det stege et minut under omrøring.
- Tilsæt hvidvin og rør i gryden, til hvidvinen er kogt væk.
- Tilsæt derefter dåsen med hakkede tomater, æblecidereddike, timian, rosmarin og paprika.
- Tilsæt derefter grøntsagsbouillon lidt ad gangen. Du skal røre i gryden løbende og tilsætte mere undervejs.
- Når risene er ved at være færdigkogte og væsken kogt ind, er det tid til at tilsætte revet ost og smør.
- Vend det godt sammen i risottoen.
- Smag til med salt.
- Server tomatrisottoen med ost, chiliflager og frisk rosmarin.
- Velbekomme!
1 Kommentar
Dejlig nem og smagfuld ret. Tænker den også er børnevenlig, da alkoholen jo fordamper – ellers tænker jeg, man kan undlade vinen. Fantastisk er den i hvert fald