Tomatrisotto

af Stinna

Tomatrisotto som er nem at lave og smager fantastisk. Denne risotto er en anderledes udgave af risotto, hvor der er tilføjet tomatpuré og en dåse hakkede tomater. 

Opskrift på tomatrisott

Tomatrisotto har en lækker dyb smag, som sammen med fx Vesterhavsost smager utrolig godt. Du kan også toppe din risotto med ricotta eller burrata. 

Tomatrisotto

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
4.50 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 2 stk. store løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 dl risottoris
  • 3 dl hvidvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. paprika
  • 9 dl grøntsagsbouillon
  • 2 håndfulde revet ost (fx Vesterhavsost)
  • 20 g smør
  • salt

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og hvidløg fint.
  • Kom olie i en gryde.
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege et minut cirka. Det skal ikke brunes, men løgene skal blive ‘klare’.
  • Tilsæt ris og lad det stege et minut under omrøring.
  • Tilsæt hvidvin og rør i gryden, til hvidvinen er kogt væk.
  • Tilsæt derefter dåsen med hakkede tomater, æblecidereddike, timian, rosmarin og paprika.
  • Tilsæt derefter grøntsagsbouillon lidt ad gangen. Du skal røre i gryden løbende og tilsætte mere undervejs.
  • Når risene er ved at være færdigkogte og væsken kogt ind, er det tid til at tilsætte revet ost og smør.
  • Vend det godt sammen i risottoen.
  • Smag til med salt.
  • Server tomatrisottoen med ost, chiliflager og frisk rosmarin.
  • Velbekomme!

1 Kommentar

Lene 21. februar 2024 - 06:41

5 stars
Dejlig nem og smagfuld ret. Tænker den også er børnevenlig, da alkoholen jo fordamper – ellers tænker jeg, man kan undlade vinen. Fantastisk er den i hvert fald

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.