Thai nudler er en lækker vegetarisk nudelret med inspiration fra det thailandske køkken. Retten er lavet med risnudler, citrongræs, ingefær, kokosmælk og limeblade.
Opskrift på lækre thai nudler
Elsker du også thaimad? Så er denne opskrift med garanti noget for dig. I denne opskrift har jeg nemlig kombineret alle mine yndlingssmage fra det thailandske køkken. Nemlig karrypasta, ingefær. hvidløg, citrongræs og limeblade. Det lyder måske omstændigt, men det er det slet ikke. Så snart du har alle ingredienserne i dit køkken, kan du lynhurtigt trylle denne lækre nudelret frem.
Thai nudler
Ingredienser
- 2 spsk. sesamolie
- 1 stk. stort løg
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 lille klump frisk ingefær, fintrevet
- 2 tsk. rød karrypasta
- 175 gram broccoli (gerne de små tynde), i mindre buketter
- 1 stk. citrongræs, finthakket
- 1 stk. limeblad (frossent eller frisk)
- 200 ml kokosmælk
- 1 spsk. soyasauce
- 1 tsk. sukker
- 200 g risnudler
Servering
- Frisk koriander
- Sød chilisauce
Sådan gør du
- Start med at skære løg i store både.
- Kom sesamolie på en pande. Steg løg, hvidløg og ingefær kort under omrøring. Tilsæt karrypasta og lad det igen stege kort.
- Tilsæt broccoli og lad det stege et par minutter under omrøring.
- Tilsæt citrongræs, limeblad, kokosmælk, soyasauce og sukker. Lad det simre til broccoli har er en smule mørt, men stadig har lidt bid.
- Tilbered risnudlerne efter anvisning på pakken.
Servering
- Smag retten til med salt og soyasauce. Vend nudlerne i kokossaucen.
- Server nudelretten med friske koriander og chilisauce. Velbekomme!
Thai vegetarretter
Elsker du også thaimad? Så prøv også gerne min vegetariske version af klassikeren massaman curry eller lækre lynhurtige nudler.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.