Thai cashew stir fry

af Stinna

Thai cashew stir fry er en thailandsk vegetarret, fyldt med grøntsager og skøn smag. Retten serveres med nudler eller ris.

Stir fry

I denne vegetariske udgave af thai stir fry har jeg brugt karrypasta, brun farin og soyasauce til at lave den skønneste sauce. Saucen jævnes med en smule majsstivelse, så den bedre kan spises med ris eller nudler til.

Retten laves ved at stege peberfrugter, løg, gulerødder og edamamebønner i en stor pande (helst en wok).

Thai cashew stir fry

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 4 stk. røde peberfrugter
  • 2 stk. stort løg
  • 2 stk. gulerødder
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 100 g edamamebønner (fra frost, uden bælg)
  • 2 spsk. brun farin
  • 2,5-3 dl grøntsagsbouillon (0,5 stk. bouillonterning opløst i vandet)
  • 5-6 spsk. soyasauce
  • 70 g usaltede cashewnødder

Majsstivelse

  • 2 spsk majsstivelse
  • 6 spsk. vand

Tilbehør

  • 250 g fuldkornsnudler
  • frisk koriander
  • chili

Sådan gør du

  • Start med at koge ris eller nudler efter anvisning på pakken.
  • Skær peberfrugt i strimler og løg i kvarte (eller mindre). Skræl gulerødder og skær dem i tynde stave. Hak hvidløg fint.
  • Kom olie på en pande og tilsæt karrypasta. Tilsæt peberfrugt, løg, gulerødder og hvidløg. Steg dem i få minutter under omrøring. Tilsæt edamamebønner.
  • Tilsæt nu brun farin, grøntsagsbouillon og soyasauce.
  • I en skål blandes majsstivelse og vand sammen. Hæld det over i panden. Tilsæt cashewnødder og lad det hele simre nogle minutter. Saucen skal simre, for at den bliver tyk.
  • Server retten med ris eller nudler. Drys med frisk koriander og chiliflager – og evt. ekstra soyasauce.

Asiatiske vegetarretter

Hvis du er på udkig efter lækre asiatiske vegetarretter, så prøv også gerne min vegetariske wokret med kokosmælk eller vegetariske pad thai med peanuts og lime.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.