4,1K
Thai cashew stir fry er en thailandsk vegetarret, fyldt med grøntsager og skøn smag. Retten serveres med nudler eller ris.
Stir fry
I denne vegetariske udgave af thai stir fry har jeg brugt karrypasta, brun farin og soyasauce til at lave den skønneste sauce. Saucen jævnes med en smule majsstivelse, så den bedre kan spises med ris eller nudler til.
Retten laves ved at stege peberfrugter, løg, gulerødder og edamamebønner i en stor pande (helst en wok).
Thai cashew stir fry
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 4 stk. røde peberfrugter
- 2 stk. stort løg
- 2 stk. gulerødder
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk. rød karrypasta
- 100 g edamamebønner (fra frost, uden bælg)
- 2 spsk. brun farin
- 2,5-3 dl grøntsagsbouillon (0,5 stk. bouillonterning opløst i vandet)
- 5-6 spsk. soyasauce
- 70 g usaltede cashewnødder
Majsstivelse
- 2 spsk majsstivelse
- 6 spsk. vand
Tilbehør
- 250 g fuldkornsnudler
- frisk koriander
- chili
Sådan gør du
- Start med at koge ris eller nudler efter anvisning på pakken.
- Skær peberfrugt i strimler og løg i kvarte (eller mindre). Skræl gulerødder og skær dem i tynde stave. Hak hvidløg fint.
- Kom olie på en pande og tilsæt karrypasta. Tilsæt peberfrugt, løg, gulerødder og hvidløg. Steg dem i få minutter under omrøring. Tilsæt edamamebønner.
- Tilsæt nu brun farin, grøntsagsbouillon og soyasauce.
- I en skål blandes majsstivelse og vand sammen. Hæld det over i panden. Tilsæt cashewnødder og lad det hele simre nogle minutter. Saucen skal simre, for at den bliver tyk.
- Server retten med ris eller nudler. Drys med frisk koriander og chiliflager – og evt. ekstra soyasauce.
Asiatiske vegetarretter
Hvis du er på udkig efter lækre asiatiske vegetarretter, så prøv også gerne min vegetariske wokret med kokosmælk eller vegetariske pad thai med peanuts og lime.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.