Thai cashew stir fry er en thailandsk vegetarret, fyldt med grøntsager og skøn smag. Retten serveres med nudler eller ris.
Stir fry
I denne vegetariske udgave af thai stir fry har jeg brugt karrypasta, brun farin og soyasauce til at lave den skønneste sauce. Saucen jævnes med en smule majsstivelse, så den bedre kan spises med ris eller nudler til.
Retten laves ved at stege peberfrugter, løg, gulerødder og edamamebønner i en stor pande (helst en wok).
2,5-3dlgrøntsagsbouillon (0,5 stk. bouillonterning opløst i vandet)
5-6spsk.soyasauce
70gusaltede cashewnødder
Majsstivelse
2spskmajsstivelse
6spsk.vand
Tilbehør
250gfuldkornsnudler
frisk koriander
chili
Sådan gør du
Start med at koge ris eller nudler efter anvisning på pakken.
Skær peberfrugt i strimler og løg i kvarte (eller mindre). Skræl gulerødder og skær dem i tynde stave. Hak hvidløg fint.
Kom olie på en pande og tilsæt karrypasta. Tilsæt peberfrugt, løg, gulerødder og hvidløg. Steg dem i få minutter under omrøring. Tilsæt edamamebønner.
Tilsæt nu brun farin, grøntsagsbouillon og soyasauce.
I en skål blandes majsstivelse og vand sammen. Hæld det over i panden. Tilsæt cashewnødder og lad det hele simre nogle minutter. Saucen skal simre, for at den bliver tyk.
Server retten med ris eller nudler. Drys med frisk koriander og chiliflager – og evt. ekstra soyasauce.