Tacos med halloumi

af Stinna

Tacos med halloumi, salsa, syltede rødløg og guacamole. Tacos er perfekte året rundt – men passer særligt godt som sommermad. Lav dine tacos selv eller køb dem færdige.

Vegetariske tacos

Disse vegetariske tacos er lavet med bløde tacos – og ikke den knasende sprøde variant. Disse tacos er nemlig til at folde, så man kan spise dem med hænderne. Fyldet består af spinat, stegt halloumiost, syltede rødløg, krydret tomat-agurke salsa – og en skøn avocado-creme. Opskriften rækker til 4 personer, hvor man får 2 tacos hver. Hvis I er mere sultne, så vil jeg anbefale at servere tortillachips eller nachos til.

Tacos med halloumi

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Krydret salsa med agurk og tomat

  • 200 g cherrytomat
  • 1 stk. agurk
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • salt og peber
  • 1 tsk. oregano
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket

Avocado-creme

  • 2 stk. avocado
  • 1 dl creme fraiche (gerne 18%)
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 fed hvidløg

Ekstra: syltede rødløg og hjemmelavede tacos

  • 2 pakker halloumiost
  • 1 håndfuld frisk spinat

Sådan gør du

  • Start med at lave hjemmelavede tacos og de syltede rødløg. Sæt det til side.

Krydret salsa

  • Skær tomater og agurk i tern. Kom det i en skål.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med salt. Sæt salsa til side (den får mere smag, hvis den står lidt).

Avocado-creme

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker. Blend det hele sammen og smag til med salt.

Servering

  • Skær halloumiost i skiver. Steg det i lidt olie på en varm pande – allerhelst en slip-let pande. Steg det til det er gyldent på begge sider.
  • Skyl spinat grundigt.
  • Server tacos med avocadocreme, syltede rødløg, krydret salsa og spinat. Velbekomme.

Noter

Tip: Du kan lave både tacos, syltede rødløg og salsa dagen før eller tidligere på dagen. Avocado-cremen og halloumiosten skal laves lige inden servering, så er det bedst.

Opskrifter med halloumi

Hvis du endnu ikke har smagt halloumi, så kan jeg virkelig anbefale det. Halloumi bliver også kaldt grillost og kan købes hos større supermarkeder. Det særlige ved halloumi er, at det ikke smelter efter en tur på panden – men bliver sprødt uden på og sejt inden i.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy