Stegt pak choy

af Stinna

Stegt pak choy med sesamolie, hvidløg og ingefær. Disse lækre pay choy er det perfekte tilbehør til asiatisk mad og smager helt fantastisk.

Stegt pak choy

Opskrift på stegt pak choy

Kender du pak choy?
Pak choy (kaldes også for bok choy) og er et asiatisk kål, som smager skønt når det bliver stegt. Herhjemme kan vi især godt lide, når det steges med soyasauce, sesamolie, hvidløg og ingefær. 

Stegt pak choy

Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 2 stk. pak choy
  • 1 spsk. sesamolie til stegning

Sauce

  • 2 spsk. sesamolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 stk. citron (saft af 1 citron eller 2 spsk. riseddike)
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. brun farin
  • sorte sesamfrø

Sådan gør du

  • Start med at blande saucen i en skål. Rør blot alle ingredienserne sammen med en ske. Smag gerne til med soyasauce.
  • Vask pak choy og ryst dem tørre. Skær dem over på langs – men skær ikke enden af. Det er enden der holder dem sammen.
  • Kom sesamolie på en stor stegepande – gerne ved middelhøj varme, som når du fx steger wok.
  • Tilføj pay choy og lad det stege nogle munutter.
  • Tilføj saucen og steg igen pak choy i nogle minutter, til de er gyldne og der stadig er bid i målet.
  • Drys med sesamolie og server med det samme.
Stegt pak choy

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.