131
Stegt pak choy med sesamolie, hvidløg og ingefær. Disse lækre pay choy er det perfekte tilbehør til asiatisk mad og smager helt fantastisk.
Opskrift på stegt pak choy
Kender du pak choy?
Pak choy (kaldes også for bok choy) og er et asiatisk kål, som smager skønt når det bliver stegt. Herhjemme kan vi især godt lide, når det steges med soyasauce, sesamolie, hvidløg og ingefær.
Stegt pak choy
Ingredienser
- 2 stk. pak choy
- 1 spsk. sesamolie til stegning
Sauce
- 2 spsk. sesamolie
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 stk. citron (saft af 1 citron eller 2 spsk. riseddike)
- 2 spsk. soyasauce
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- 1 spsk. vand
- 1 tsk. brun farin
- sorte sesamfrø
Sådan gør du
- Start med at blande saucen i en skål. Rør blot alle ingredienserne sammen med en ske. Smag gerne til med soyasauce.
- Vask pak choy og ryst dem tørre. Skær dem over på langs – men skær ikke enden af. Det er enden der holder dem sammen.
- Kom sesamolie på en stor stegepande – gerne ved middelhøj varme, som når du fx steger wok.
- Tilføj pay choy og lad det stege nogle munutter.
- Tilføj saucen og steg igen pak choy i nogle minutter, til de er gyldne og der stadig er bid i målet.
- Drys med sesamolie og server med det samme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.