2,8K
Squashtærte med mozzarellaost og dild er en skøn vegetarisk tærte, som kan spises både kold og varm. Opskriften er perfekt til sensommeren, hvor mange haver bugner med lækre squash.
Opskrift på tærte med squash
Elsker du også squash? Så er denne lækre madtærte med squash sikkert noget for dig. Squash får i denne opskrift selskab af dild, mozzarellaost og porre. Det giver en skøn vegetarisk tærte, som kan spises både til frokost og aftensmad.
Squashtærte
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Tærtebund
- 3 dl hvedemel
- 1 dl creme fraiche / skyr
- 1/2 dl olivenolie
- 1/4-1/2 tsk. salt
Fyld
- 250 g squash
- 1 stk. lille porre
- 1 stk. mozzarellakugle, revet i små stykker
- 4 stk. æg
- Salt
- Peber
- 1 håndfuld håndfuld frisk dild, finthakket
Sådan gør du
Tærtebund
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Bland alle ingredienserne i en skål. Bland det hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
- Smør en form med olie. Jeg brugte en springform, men et tærtefad er fint. Alternativt kan du komme bagepapir i.
- Pres dejen ud med fingrene. Du kan også rulle tærtedejen ud på et bagepapir og efterfølgende komme den i tærtefadet.
- Prik i tærtebunden med en gaffel.
- Forbag tærten i 10 minutter.
Tærte
- Mens tærtebunden bages, er det tid til at lave fyldet.
- Skær squash og porre i tynde skiver.
- I en skål blandes mozzarellakuglen, æg, salt, peber og dild. Rør det godt sammen.
- Bland squash og porre sammen med æggemassen.
- Fordel det i tærtebunden og bag tærten i 20-30 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne.
- Den er færdig, når æggemassen er helt stivnet.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.