Spinattærte med fetaost

af Stinna

Spinattærte med fetaost, soltørrede tomater, pinjekerner og grov bund. Tærte er det perfekte hverdagsmad og denne tærte er fyld med smag. 

Opskrift på spinattærte

Denne spinattærte er vegetarisk og er på ingen måde kedelig. Den smager skønt og er dejligt mættende. Jeg synes ellers ofte, at spinattærte kan smage lidt kedeligt. Men i denne tærte har jeg tilsat soltørrede tomater, pinjekerner, fetaost og løg. Det giver en smagfuld tærte, som både kan spises til aftensmad og frokost. 

Spinattærte

Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Antal: 1 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Bund

  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche eller skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 tsk. salt

Fyld

  • 200 g hytteost
  • 4 stk. æg
  • salt og peber

Grøntsagsfyld

  • 20 g smør
  • 1 stk. løg
  • 400 g frisk spinat
  • 50 g soltørrede tomater i olie
  • 50 g salatost
  • 30 g pinjekerner

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme.

Bund

  • Bland alle ingredienserne i en skål. Bland det hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret.
  • Smør en form med olie. Jeg brugte en springform, men et tærtefad er fint. Alternativt kan du komme bagepapir i.
  • Pres dejen ud med fingrene.
  • Prik dejen med en gaffel som vist på billedet. Bages i en forvarmet ovn (200 grader) i 10 minutter. Kom fyld i og bag færdigt. Velbekomme.

Æggefyld

  • Pisk ingredienserne sammen i en skål. Sæt det til side.

Grøntsagsfyld

  • Kom smør i en gryde. Hak løg groft og steg dem i smør – de skal ikke blive brune.
  • Skyl spinat grundigt og kom det i en gryde med låg. Varm det godt op og rør rundt. Når det er faldet sammen, vendes det sammen med løg.
  • Skær soltørrede tomater i små tern og vend det sammen med spinat og løg.
  • Fordel grøntsagsfyldet på den forbagte tærtebund. Fordel æggemassen over og vend det en smule rundt. Drys med fetaost og pinjekerner .
  • Bages midt i ovnen i 40-45 minutter.

Tærte med hytteost

Herhjemme laver vi altid tærte med hytteost i. Hytteosten giver en skøn konsistens til æggemassen og sørger for, at tærten ikke smager for meget af æg. 
Tærten kan spises både koldt og varmt. Derfor kan du sagtens have tærten med på madpakken eller servere den koldt på et tapasbord. 


Tærtebund

 Til denne opskrift vil jeg anbefale at bruge en grov tærtebund, da der er mere smag i dem. Du kan sagtens købe en færdig tærtebund, men faktisk er det utrolig nemt at lave sin egen grove tærtedej. 

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy